IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 juni, 2022

Ortmark tillbaka som nyförlovad – och med ny energi

IFK Norrköpings herrar var på ledighet i drygt en vecka innan träningarna på Platinumcars Arena satte igång igen. Tillbaka kom Jacob Ortmark som nyförlovad och med ny energi. Nu väntar en träningsmatch i Göteborg mot Utsikten för att känna på matchspel igen.

På platsen där Jacob Ortmark och flickvännen träffades första gången tog han fram ringen – och nu är han tillbaka i träning i Norrköping som nyförlovad.

  • Det var fantastiskt fint och roligt. Maic (Sema) säger att jag ser ut som en ny man och jag känner mig lite ny, på ett bra sätt, säger Ortmark och ler stort.

Som den nya mannen han nu är har han varit med på träningar som stegrats i intensitet dag för dag. På onsdagen körde laget det andra dubbelpasset för veckan och det var också den tuffaste träningsdagen sedan laget återsamlades i Norrköping.

  • Vi har fokuserat på våra taktiska bitar och även de fysiska delarna. Det är hela paketet egentligen. Oftast mår man bara bra efter att ha varit borta från full träning i några dagar och du hinner inte bli i dålig form. Istället är många på tårna och det är bra kvalitet, säger Ortmark.

På söndagen väntar Utsiktens BK som motståndare, tabellsexan i Superettan, när herrarna tagit helg i Göteborg. Under lördagen har det varit träning på plats i Göteborg och klockan 14:00 på söndag sker avsparken i en match som sänds av NT.

  • Göteborg som stad är väl inget vidare, säger Ortmark innan han fortsätter:
  • Sen har vi inte snackat något om Utsiken speciellt. Vi bygger vidare på vårt spel och alla taktiska aspekter vi jobbar med.

Nu är det drygt ett halvår sedan Ortmark tog klivet in i IFK Norrköping och han har nu också hittat hem i staden.

  • Det känns mer och mer som ett hem. Jag trivs verkligen bra här i Norrköping, både i föreningen och staden. Att komma tillbaka från semestern hit kändes verkligen bra. Jag fick känslan av att det verkligen är här jag är nu. Det är fint.

Så Norrköping är alltså bättre än Göteborg? 

  • Ja, definitivt. Göteborg är wanna be Stockholm på alla sätt… säger jag som stockholmare, avslutar Ortmark och skrattar.

Utsiktens BK – IFK Norrköping: 19/6 klockan 14.00, Träningsmatch, Hjällbovallen, NT/Öst media.

Annonser