IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 mars, 2022

Ortmark inför Hammarby borta: “Blir förhoppningsvis en fin inramning”

Kvartsfinal i Svenska Cupen väntar mot Hammarby på Tele2 Arena under söndagen. “För mig handlar det inte om mycket mer än att lyssna på vad coachen säger och följa planen vi lägger upp inför matchen”, säger Jacob Ortmark inför mötet.

Hammarby IF på Telo2 Are… eller vänta… Tele2 Arena, var ett motstånd som nyförvärvet Jacob Ortmark hade förväntat sig och hoppats på i kvartsfinalen av Svenska Cupen.

  • Jag pratade med en vän efter Varbergsmatchen som var helt säker på att det skulle bli Hammarby på Tele2 för oss. Det var det motståndet jag också ville ha. Så det känns bra, säger Ortmark.

Så bortamatch i Malmö var inte högst upp på önskelistan?

  • Det är klart att man alltid vill slå Malmö också. Men Hammarby är bra för att matchen är i Stockholm där jag har många vänner som kommer och kollar och det blir förhoppningsvis en fin inramning.

Vad behöver man tänka på med Hammarby som motståndare? 

  • Nu frågar du mig en fråga som att jag är en jätterutinerad spelare som Totte eller Linus, säger Ortmark och skrattar.
  • För mig handlar det inte om mycket mer än att lyssna på vad coachen säger och följa planen vi lägger upp inför matchen. Sen handlar det om att förbereda sig själv till det yttersta. Det är precis som mot vilket annat lag som helst.

24-åringen har kommit in som en frisk fläkt i truppen och har tagit för sig på direkten med sin teknik och sin fart på innermittfältet. För truppen som en enhet handlar mycket i nuläget om att skapa en helhet, ett flyt och en bra kommunikation mellan spelare och lagdelar – något det jobbas på under varje träning.

  • När man kommer till ett nytt lag handlar det om att komma in i det nya spelsystemet och framför allt få igång samarbetet med de nya medspelarna. Det har tagit lite tid med att få igång det här flytet man vill ha. Men det blir bättre för varje träning och varje match som går, säger Ortmark och fortsätter:
  • Jag kommer in i det mer och mer. Jag har trivts bra från början och trivs ännu bättre nu. Det har också varit sol varenda dag. Det är som att vädret ler mot oss också. Det har varit en fantastiskt tid.

Något som det pratats mycket om den senaste säsongen och som urskilt IFK Norrköping från andra är Rikard Norlings man-man-spel. Men det är inte någonting som Ortmark ser har varit en svårighet att komma in i.

  • Jag tycker det är väldigt tydligt och inte så svårt egentligen att ta till sig. Det svåra kan vara övergången från man mot man till zonsspel. Men det är inget jag fått huvudvärk över utan det faller mig naturligt. Det är det som också gör att vi behöver smarta spelare i det här laget – och det har vi, konstaterar Ortmark.

HAMMARBY IF-IFK NORRKÖPING, SÖNDAG 13 MARS KLOCKAN 16.30, TELE2 ARENA, CMORE. 

Annonser