11 februari, 2023

Offensivt steg framåt för IFK mot KIF Örebro

IFK Norrköpings andra träningsmatch slutade likt den första med ett lika resultat, men dagens 1-1 match mot KIF Örebro var böljande och offensiv.

Om den första träningsmatchen, som slutade 0-0 mot Djurgården, var en defensiv tillställning så var den andra träningsmatchen ett avbräck. Erin Nayler tvingas till att raklång stäcka sig för att rädda ett skott i fjärde minuten. IFK tog tillvara på sin första chans på hörna när andrabollen ramlar hos Bugre som slår in bollen bakom Tove Enblom. Ledning IFK som fyllde på med offensiva aktioner. Leidhammar vinner boll högt upp och kommer själv med Enblom som denna gång räddar. KIF Örebro kvitterar i slutet av första halvlek efter att Koivisto tappat bollen i en duell och omställningen avslutas med att örebroarnas högerytter hittar förbi Nayler.

Det böljande spelet fortsätter i andra halvlek, Leidhammar och Cato är ledstjärnor högst upp men får inte in bollen. KIF Örebro skapar tumult i Naylers straffområde på övertid men den nyazeeländska målvakten kan rädda upp situationen innan domaren blåser av matchen

Manager Tor-Arne Fredheim om träningsmatchen:

• Det vi såg idag var fortsatt kontroll i försvaret men nu hade vi ett anfallsspel. Det är tre hundraprocentiga chanser utöver chansen som vi gör mål på idag. Mot Djurgården hade vi inte en enda.
  • I första halvlek kom vi inte riktigt åt dem i presspelet, när vi väl vann där så skapade vi farliga lägen på de omställningarna.
  • I andra halvlek gick vi över till vårat gamla 4-2-3-1 spel och då kom vi åt dem mer, fick tag i matchen och hade mer av spelet och chanser. Många positiva grejer från idag.

Erin Nayler, Lisa Johansson, Elsa Burvall och Sabina Ravnell spelade sin första träningsmatch för säsongen, Tor Arne hade följande att säga om dessa spelare:

• Lisa har bara en vecka i benen från träning så det var bra att hon fick känna på matchspel idag.
  • Erin gjorde det riktigt bra i målet.
  • De trettio minuter Sabina fick var bestämt på förhand då hon också nyligen kommit tillbaka.
  • Elsa behöver tid för att komma igång efter sin covid men gör ett bra inhopp idag.

IFK Norrköping – KIF Örebro 1-1

Startelvan IFK: Nayler – S. Cajlakovic, Woeller, Handfast – I. Cajlakovic, Bugre (46′), Koivisto, Egeriis (46′) – Cato (85′), Leidhammar, Johansson (46′)

Bänk: Hjern, Nyström, Flenhagen, Sakaki, Veber (85′), Burvall (46′), Wiklander (46′), Dahl Forslund (76′), Alvberger, Ravnell (46′-76′)

Mål IFK: Bugre (9′)