IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 april, 2023

Obesegrade sviten bruten mot BK Häcken

Den obesegrade sviten tog slut i den femte omgången efter 1-0 förlust mot BK Häcken. IFK Norrköping spelade ett välorganiserat försvarsspel matchen igenom men hade svårt att etablera offensivt spel mot ett högt pressande motståndarlag. Presskonferensen med Manager Tor-Arne Fredheim och Häckens huvudtränare Robert Vilahamn hittar ni i botten av artikeln.

Häcken inleder bekant med att driva spelet och har ett stort bollinnehav, IFK får gå på defensiven men står tätt och rör sig synkroniserat i takt med hemmalagets vändningar. Nicole Robertson får iväg ett chansavslut när hon vänder upp och skottets bana är inte helt fel men bollen går över bortre krysset. Häcken får allt mer bollinnehav och IFK har svårt att nåla fast bollen högre upp när de väl vinner boll i försvaret. Häcken skjuter distansskott genom hela halvleken men bollarna går i regel över. Farligaste läget blir ett skott som precis täcks av försvarande IFK-spelare ut till hörna.

Andra halvlek börjar på samma vis som första startade. Häcken är bollförande och försöker ständigt skapa lägen men IFK är följsamma och gör det svårt för hemmalaget. Till slut får Häcken avslutet de väntat på, Anna Anvegård slår till och gör 1-0. IFK genomför ett dubbelbyte och får in offensiv spets i Dawber och Zomers men matchbilden ändras inte särskilt mycket. Irma Cajlakovic kommer närmast när en andraboll dimper ner framför henne, hon är fri från bevakning men står något snett om målet och avslutet går högt över. IFK:s sista lägen i matchen är två frisparkar tätt inpå varandra, inlägg slås men Häcken kan avvärja bägge situationer och vinner matchen när visslan går.

Shannon Woeller efter förlusten

  • Vi genomförde matchplanen väldigt väl, det var nytt för oss att spela såhär (5-3-2) så med tanke på det var det verkligen bra. Målet var att de inte skulle få avslut i målzonen, de fick ett mål men det var genom ett långskott. De flesta långskotten gick över eller var enkla för Sofia att hantera.
  • Med den mängden bollinnehav och antalet avslut så är det ganska naturligt att de till slut får in en boll, men jag tycker vi nog hade kunnat vara snabbare ut för att täcka skottet som gick in.
  • Nu är jag sur att vår obesegrade svit är slut för vi hade chansen att ta en poäng. Samtidigt så hade jag varit glad om jag innan säsongen fick veta att vi skulle ha tio poäng i detta skede.

BK Häcken – IFK Norrköping 1-0 : OBOS Damallsvenskan, omgång 5, Bravida Arena, 28/4.

Mål: Anvegård 55′

Startelvan: Sofia Hjern – Irma Cajlakovic (85′), Selma Cajlakovic (59′), Shannon Woeller, Ebba Handfast, Sabina Ravnell – Elsa Burvall (72′), Vilma Koivisto, My Cato (85′) – Nicole Robertson (59′), Wilma Leidhammar

Ersättare: Tyra Berggården, Kristen Sakaki, Jennie Egeriis (85′), Azumah Bugre (85′), Viktoria Veber (72′), Chelsie Dawber (59′), Dilja Ýr Zomers (59′)

Annonser