6 november, 2022

Oavgjort i säsongens sista match

En jämn match slutade oavgjort på Hisingen. IFK Norrköping tog ledningen två gånger i första halvlek, båda gångerna kunde Häcken kvittera. Med matchens sista spark var det istället IFK:s tur att kvittera, i matchen som slutade 3-3.

IFK inledde målskyttet redan i den 6:e minuten genom Laorent Shabani, som fångade upp returen efter Andri Gudjohnsens skott, och slog in bollen öppet mål.

• Jag ser att bollen är på andra kanten, och förstår att det kommer komma ett inlägg när som helst. Så jag gör mig redo på det – sen luktar jag mig till målet litegrann efter returen där, berättar Shabani.

Kvitteringen kom i den 18:e minuten när Larsens skott passerade Oscar Jansson i IFK-målet. Därefter var det kamraterna som än en gång skapade matchens bästa chanser – och i matchminut 32 gav det resultat. Daniel Eids inlägg hamnade till sist hos Laorent Shabani – som säkert placerade in ledningsmålet – 1-2.

• Jag sprang, som jag gillar att göra, lite sent in boxen ifall det skulle bli en cutback. Sen kommer bollen och jag drog till på en touch, säger han och fortsätter:
  • Skönt att få göra båda målen framför våra supportrar, det var rätt sida.

I 45:e minuten lyckades Häcken kvittera igen, och den första halvleken slutade således oavgjort.

I andra halvlek var det istället hemmalaget som inledde målskyttet. Efter en kvart slog Häckens Amane Romeo, på ett inlägg, in ledningsmålet.

Den forcering som följde gav till sist resultat när Arnor Sigurdsson på tilläggstid tog ner en boll strax utanför straffområdet och drog till. Bollen passerade förbi Abrahamson i målet och vidare upp i nättaket, 3-3. Säsongens sista match slutade oavgjort.

• Vi gick för att vinna, så det är inte så att man är jättenöjd med oavgjort idag. Sen gör vi tre mål på bortaplan, och också det mot de svenska mästarna, det tar vi med oss, säger Laorent om resultatet.

Hur skönt är det att ha fått igång målskyttet?

• Hur skönt som helst – framförallt i en match mot ett såhär bra lag. Jag tycker ändå om man ser till hela laget att vi gör en bra insats och gör flera mål, det finns en del att ta med sig.

BK Häcken – IFK Norrköping: 3-3 (2-2)

Mål: 0-1 Laorent Shabani 6′, 1-1 Lars Olden Larsen 18′, 1-2 Laorent Shabani 32′, 2-2 Mikkel Rygaard 45′, 3-2 Amane Romeo 59′, Arnor Sigurdsson 90+4′

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid (79′), Marco Lund, Anton Eriksson, Godswill Ekpolo – Arnór Traustason (65′), Jacob Ortmark, Arnór Sigurdsson – Jonathan Levi (89′), Andri Gudjohnsen (64′), Laorent Shabani.

Avbytare:  Wille Jakobsson, Egzon Binaku (79′), Ture Sandberg, Mouttaz Neffati, Maic Sema (89′), Christoffer Nyman (64′), Daniel Eid (71’), Ari Skulason (65′).