14 augusti, 2022

Oavgjort borta mot IF Elfsborg

IFK Norrköping kvitterade i andra halvlek genom Arnór Sigurdsson och tog med sig en poäng från Borås.

IFK Norrköping öppnade starkt och det mesta av spelet var på hemmalagets planhalva.

Jonathan Levi testade från distans, Wahlqvist sökte Totte i straffområdet och i den 18:e minuten var det för första gången riktigt nära ledning. Arnór Sigurdsson skickade iväg ett distansskott som tvingade målvakten att släppa retur, och på den var det inte långt borta att en kamrat hann först för att stöta bollen i mål.

I värmen krävdes vattenpaus i mitten av första halvlek, och efter den tappade IFK kommandot något. Det var också kort därefter som hemmalaget tog ledningen när Baidoo lyfte bollen i mål över Oscar Jansson.

Spelet jämnade ut sig under andra halvan av första halvlek och det skapades inte speciellt mycket åt något håll.

I början av andra halvlek var det de gula som tog över spelet. Det var stundtals väldigt irriterat på planen och IFK Norrköping fick flera varningar på kort tid.

Kvitteringen kom i mitten av andra halvlek. Inbytte Daniel Eid kastade inkast till Totte i straffområdet, och han bufflade bollen vidare till Shabani. Bollen landade därefter vid Arnór Sigurdssons fötter, och han placerade säkert in 1-1 från nära håll.

Elfsborg tryckte därefter på för 2-1, men IFK höll undan. Spelet svängde igen och Elfsborg höll undan.

I den 87:e minuten firade Elfsborg 2-1, men i upprinnelsen till målet hade det noterats hands och det blev bortdömd.

Efter fem minuters övertid blåste domaren av det blev varsin poäng till Elfsborg och IFK Norrköping.

IF Elfsborg-IFK Norrköping 1-1 (1-0): Allsvenskan omgång 18, Borås Arena, söndag 14 augusti.

Mål: Michael Baidoo 1-0 33′, Arnór Sigurdsson 1-1 64′.

Gula kort: Elfsborg: Holmén, Okkels IFK Norrköping: Jacob Ortmark, Ari Skúlason, Marco Lund, Anton Eriksson.

Startelvan: Oscar Jansson – Linus Wahlqvist (Eid 62′), Marco Lund, Anton Eriksson, Viktor Agardius (Godswill Ekpolo 46′) – Jacob Ortmark, Ari Skúlason (Salihovic 78′) – Jonathan Levi, Arnór Sigurdsson, Laorent Shabani (Sema 78′) – Christoffer Nyman.

Ersätter: Julius Lindgren, Daniel Eid, Godswill Ekpolo, Dino Salihovic, Maic Sema, Christopher Telo, Egzon Binaku.