IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 maj, 2024

Nytt underlag på PlatinumCars Arena: “Ett jättestort projekt”

PlatinumCars Arena är under uppfräschning. Om två veckor är det nya konstgräset redo att beträdas. “Mycket jobb men det kommer bli fint”, säger klubbchefen Michael Sturehed.

Tre års intensivt nyttjande, under alla årstider, i både träning och match.

Det är dags att byta ut underlaget på PlatinumCars Arena. Ett jobb som redan påbörjats och beräknas vara klart lagom till att herrarna är tillbaka i träning efter semestern, i mitten av juni.

  • I och med att vi inte bara själva är här används planen till max. Kommunen hyr ut till andra föreningar och det är också skolverkamhet. Två lag i förbundsserierna, Sylvia och Sleipner, tävlar här förutom vårt herr-och damlag. Våra akademilag tränar här. Det är en elitmatta som inte är så tät, som ska vara mjuk. Den håller inte längre på den här nivån, säger Michael Sturehed.

Som har nått en uppgörelse med Selånger SK. Sundsvallsklubben köper konstgräset som är på väg att transporteras norrut till sin nya ägare.

  • Det är inte första gången som vårt konstgräs kommer till användning på andra ställen och det känns bra, fortsätter Sturehed.
  • Det är dags nu, men det triggades också av att vi fick en annan förening som ville investera i konstgräs men inte hade möjlighet att köpa nytt. Vi har gjort en affär med Selånger som står för frakt, transport och återläggning.

Under arbetet med att få det nya konstgräset på plats så kommer IFK:s båda allsvenska representationslag att träna på olika platser i och runt Norrköping. Herrarna har bara en match kvar innan semestern, Sirius borta på lördag, medan damerna är tillbaka på PlatinumCars Arena i match mot Piteå 16 juni.

Första gången på det nya underlaget.

  • Det är ett jättestort projekt att byta konstgräs. Det är stor logistik. Allt det här ska bort. Det ska läggas nytt och göras i ordning i botten, gräset ska till och det ska harvas och jobbas runt. Det är mycket jobb.

Finns det några tankar på hybrid?

  • Frågan har varit uppe ett par gånger, men problemet är att det är ett för lågt utnyttjande, men det är svårt att säga hur det blir i framtiden om vi skulle ha ytterligare en konstgräsplan. Då kanske det skulle diskuteras igen men i dagsläget är det inte aktuellt, svarar Michael Sturehed.

Hur går planerna med att anlägga en fullstor konstgräsplan på Himmelstalund?

  • Det går framåt. Vi har en ny avstämning med kommunen 10 juni. Det ser positivt ut. Det är en finansiering vi ska klara av på egen hand. Vi hoppas mycket på det. Det är viktigt.

Annonser