IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 maj, 2024

NYTT NUMMER AV IFK I SAMHÄLLET: “FOTBOLLSFAMILJEN FRODAS”

En gemenskap som växer så det knakar – och behövs. Fotbollsfamiljen samlade 250 små lirare på Himmelstalund i förra veckan och är talande. “Vi har gått från tolv till 22 föreningar på ett år”, upplyser Marcus Egnell, ansvarig för Hållbarhet & Fotbollsfamiljen.

IFK i Samhället är tillbaka.

Ett nummer som tar med dig utanför den vanliga kärnverksamheten på PlatinumCars Arena och berättar om den samhällsfostrande och inspirerande kraft IFK Norrköping vill vara utanför de kritade linjerna.

De öppna träningarna på Himmelstalund och på Ektorps IP visar att Fotbollsfamiljen är ett initiativ som når fram och fyller sitt behov.

Fler tjejer deltar, helt i linje med IFK Norrköpings satsning 100% by 2027.

Det blomstrande projektet öppnar för ledar- och föräldrautbildningar samt når föreningar utanför distriktsgränsen i ett samarbete som hela tiden stärks och växer.

I första numret av IFK i Samhället 2024 möter du bland annat Arjen Bouterse, chef för IFK Norrköpings flickakademi.

Du kan läsa hur har Marcus Egnell nästan lyckats dubbla antalet föreningar i Fotbollsfamiljen på ett år och du får en inblick i IK Waria –  stans enda renodlade flick- och damförening. Hur de lyckas skapa en frodande verksamhet – men också vad de möter för utmaningar.

Tillsammans kan vi skapa en bättre framtid för Östergötlands fotboll!

Annonser