6 mars, 2022

Nyström från start i förlustmatchen mot Älvsjö AIK

När My Cato och Elsa Burvall var på frånvarolistan fick den 18-åriga talangen Selma Nyström starta på innermittfältet. “Det finns ändå mycket bra att ta med sig från matchen samtidigt som det finns mycket som vi behöver göra bättre också”, säger hon efter 1-2-förlusten mot Älvsjö AIK.

IFK Norrköping förde spelet i matchen mot Älvsjö AIK – men var slarviga i passningsspelet och omställningsspelet. Det var något som gästerna tog vara på och tog också ledningen med 2-0 efter 36 spelade minuter.

• Vi tappade lite energi i en period. Vi gick ut ganska starkt i de första 20 minuterna och sedan gör de sitt första mål och det är väl då vi tappar energin, säger Selma Nyström.

I andra halvlek tog IFK över spelet på nytt och hade stolpen emot sig flera gånger. Till slut kom också 1-2-målet genom Ebba Handfasts fot efter att hon fått flytta upp från backposition på innermittfältet.

• Vi kom ut med mycket bättre energi och gjorde det vi sa att vi skulle göra i halvlek. Det är ändå något att ta med sig tycker jag, säger Nyström och fortsätter:
  • Det finns ändå mycket bra att ta med sig från matchen samtidigt som det finns mycket som vi behöver göra bättre också. Men det är ju det träningsmatcher är till för.

Selma Nyström själv har tidigare fått hoppa in på mittbacksposition, men i dag fick hon spela från start på innermittfältet.

• Det var kul och lite nervöst att kliva in från start. Men jag trivs egentligen bäst på innermittfältet och vet vad jag ska göra där. Det var kul att få chansen att visa upp sig lite där med tycker jag.

Är det på innermittfältet du vill spela om du får välja?

• Ja, men jag vet inte om jag har bättre möjligheter att få spela om jag spelar mittback. Och man vill ju få speltid. Men det är kul att få visa upp sig på båda positionerna.

IFK Norrköping – Älvsjö AIK: 1-2 (0-2)

Målen: 20′ 0-1 Lawlaw Nazeri, 37′ 0-2 Naomi Okhiria, 75′ 1-2 Ebba Handfast.