23 november, 2020

Nymans hattrick lade grunden till vinsten

Trots tidigt 0–1 så studsade IFK tillbaks och tog en viktig vinst i kampen om platserna i Europa. Christoffer Nyman var obeveklig från elva meter och straffade Falkenbergs FF.

John Chibuike gav FFF ledningen precis i inledningen. Därefter var Karl Söderström millimeter från 0–2, men den gången så räddade Isak Petterssons högra stolpe situationen och ett mål.

På 13 minuter fick sedan IFK Norrköping hela tre (!) straffar. Christoffer Nyman lurade Viktor Noring vid samtliga tillfällen när han visade prov på variation med en i högra hörnet, en i vänstra och den sista mitt i målet.

Efter paus stod Isak Pettersson för en både viktig och snygg räddning när han vräkte sig fram och tippade ut Anton Wedes skott som var nära 3–2. Istället fick Ishaq Abdulrazak avsluta målskyttet då han med fin spänst nådde högst och knopade in 4–1.

IFK-spelarna tog jobbet och arbetade klart situationerna där man hjälptes åt att se till att gästerna inte lyckades närma sig i protokollet.

Matchfakta: IFK Norrköping – Falkenbergs FF 4 – 1 (3 – 1)
Målen: 0–1 (2) John Chibuike, 1–1 (21) Christoffer Nyman (straff), 2–1 (31) Christoffer Nyman (straff), 3–1 (34) Christoffer Nyman (straff), 4–1 (69) Ishaq Abdulrazak.
Varningar, IFK: Jonathan Levi (49). FFF: Tobias Englund (21), Gregoire Ámiot (31) och Carl Johansson (50).
Domare: Adam Ladebäck.
Publik: -.
IFK Norrköpings lag (4-3-3): Isak Pettersson – Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål, Henrik Castegren (43), Lars Krogh Gerson – Simon Thern (86), Eric Smith, Ísak Bergmann Jóhannesson – Jonathan Levi (86), Christoffer Nyman (60), Sead Haksabanovic.
Avbytare: Julius Lindgren (mv), Alexander Fransson (43), Linus Hallenius, Maic Sema (86), Ishaq Abdulrazak (60), Andreas Blomqvist, Manasse Kusu (86).

Nästa match: Måndag 30 November 19.00 mot Hammarby IF på Tele2 Arena.