25 april, 2024

Mäktig vändning av IFK – exploderade i andra halvlek: “En fin kväll”

Lagkaptenen visade vägen, jubilaren satte punkt för den mäktiga vändningen och IFK Norrköping firade som vinnare. “En fin kväll för oss”, myser Andreas Alm.

Poäng för tredje matchen i rad. Andra segern på de tre senaste omgångarna. IFK Norrköping är på gång – och bjöd på en mäktig vändning mot Elfsborg.

Gästernas 2-0-ledning efter halva matchen slutade i en 4-2-vinst för IFK som plockade fram en ursinnig andra halvlek.

Ledda av lagkaptenen Christoffer Nyman som dunkade in reduceringen med en tung högervrist och nickade in 3-2 efter matchens snyggaste anfall.

Däremellan kvitterade Ismet Lushaku, nyförvärvets första allsvenska mål för Peking, och Arnór Traustason dundrade in fyran i sin 100:e allsvenska match för IFK Norrköping. En vändning av Kamraterna som det slog gnistor om.

• Det var tufft att ligga under med 2-0. Därför är det så skönt att vi kan vända, säger Christoffer Nyman som öppnade det allsvenska målkontot för säsongen med sina två fullträffar

En ledare och kapten som vet hur man visar vägen.

•  Man kan inte underskatta när “Totte” Nyman gör mål på det sättet mot Curvan och vilken energi det sprider till ett lag. Resultat styr tanken och Totte styr oss ganska mycket idag. Sen föll ett mål till och det bygger en fin kväll för oss. Jag är väldigt glad att vi reagerar på ett annat sätt på 0-2 efter pausen mot vad vi gjort tidigare i allsvenskan, säger Andreas Alm.

IFK-tränaren tryckte inte på några magiska knappar i halvtid. Att IFK kunde smälla in fyra mål kom efter ordern att fortsätta mala på.

• När man vänder en match på det här sättet så tror alla att man sagt någonting i paus som gör att spelarna går ut och gör en fantastisk andra halvlek. Så är det inte. Vi sa att vi skulle göra exakt samma sak, fortsätter Alm.

Arnór Traustason visade ingen pardon när han pangade in slutresultatet och firade framför Curva Nordahl. Innan matchen mottog islänningen rättmätig uppskattning för 100 allsvenska matcher i IFK-tröjan.

• Jag får röra mig ganska fritt i den rollen jag haft på slutet. Rollen påminner om den jag hade 2015, säger “Trasten”.

Med poäng tre matcher i rad är det ett välmående IFK Norrköping som möter BK Häcken borta på söndag närmast. Christoffer Nyman hyllade lagets sätt att resa sig.

• Jag tycker alla kände att något var på gång i andra. Efter första halvlek var vi alla frustrerade. Vi gick ihop och snackade om vad vi skulle göra bättre, sen pratade Andreas också och vi går ut och gör det bra, säger Peking-kaptenen.

Presskonferensen med huvudtränarna Andreas Alm och Jimmy Thelin

IFK Norrköping-IF Elfsborg: 4-2 (0-2)Allsvenskan omgång 5, 25/4 PlatinumCars Arena

Målen: 0-1 (39) Michael Baidoo, 0-2 (45+2) Simon Hedlund,  1-2 (56) Christoffer Nyman, 2-2 (61) Ismet Lushaku, 3-2 (74) Christoffer Nyman, 4-2 (84) Arnór Traustason.

Varning, IFK: Daniel Eid.

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Max Watson, Amadeus Sögaard (62), Marcus Baggesen (62)– Isak Ssewankambo (83), Ismet Lushaku, Arnór Traustason, Joseph Ceesay – Tim Prica (83), Chistoffer Nyman (88).

Ersättare: Yahya Kalley (62), Jesper Ceesay (62), Dino Salihovic (83), Anton Eriksson (83), Carl Björk (88), Isak Andri Sigurgeirsson, Ture Sandberg, Laorent Shabani, David Andersson.

Domare: Granit Maqedonci.