IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

3 december, 2021

Nyman inför säsongens sista match: “Vi har mycket att bevisa”

Totte Nyman gör sig redo för säsongens sista match mot IFK Göteborg efter en lång och annorlunda säsong. “Egentligen har hela säsongen varit upp och ner”, säger han.

Norrköpingssonen och kaptenen Totte Nyman har spelat 15 av 29 matcher med den vitblåa tröjan inför säsongens sista match och har inte kunnat spela mer på grund av skador och sjukdomar. Inför hemmamatchen mot IFK Göteborg hoppas han dock på speltid på nytt efter att ha kommit tillbaka från sjukdom. Nu ser han tillbaka på en lång coronasäsong som inte blivit som han önskade där laget blandat och givit.

  • Egentligen har hela säsongen varit upp och ner. Vi har bjudit på ojämna prestationer med både mindre bra och bra resultat. Det har varit en mix av allt. Den där kontinuiteten har vi inte riktigt fått in i resultat och prestation. Det är det vi har eftersträvat hela säsongen men vi har inte kommit upp till den nivån. Såklart har det varit en besvikelse och vi vill inte ligga där vi ligger just nu. Men summa summarum har vi en match kvar mot IFK Göteborg som vi ska avsluta på ett otroligt bra sätt, säger Totte Nyman.

Motståndarna IFK Göteborg hade en tung inledning av säsongen men har fått ett lyft mot slutet. Inför den sista omgången ligger de åtta, ett steg under IFK Norrköping, och kan inte klättra i tabellen. IFK Norrköping, som nu ligger sjua, skulle teoretiskt kunna sluta sexa på målskillnad.

  • IFK Göteborg är ett starkt lag som fått in väldigt bra spelare. De har gjort det bra nu på slutet och har fått igång spelet ordentligt. Det är en utmaning för oss. Men kommer vi upp i den nivån vi ska och presterar kan vi vinna mot vilket lag som helst, speciellt på hemmaplan. Det blir en tuff uppgift men vi har mycket att bevisa för oss för själva och för staden, säger Nyman.

Att sluta på en sjätte- eller sjundeplats var inte vad IFK Norrköping hade som förhoppning inför säsongen.

  • Problemet i år är att vi varit så pass ojämna. Vi måste ha kontinuitet och en tro på det vi gör varje vecka. Att gå ut till match och ha ett gemensamt mål oavsett hur matchbilden blir. Vi måste fortsätta trumma på och få in att vi även vinner skitmatcherna. Den här säsongen har vi spelat bättre mot de bättre lagen och i matcherna mot de sämre lagen har vi inte lyckats föra spelet på det sättet vi vill. Vi måste hitta självförtroendet i vinster och ett gemensamt mål, säger Nyman.

IFK Norrköping–IFK Göteborg: 4/12 klockan 15.00, Allsvenskan, Platinumcars Arena, discovery+.

Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson

Annonser