IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

14 augusti, 2021

Nyman inför Östersund borta: “En bra harmoni i gruppen”

Totte Nyman fick äntligen hoppa in efter sin skada i hemmamatchen mot Kalmar FF senast. Nu är målsättningen att jobba sig tillbaka till sin fulla kapacitet. “Det handlar mycket om att få in tajmingen och rörelsen”, säger han inför bortamatchen mot Östersunds FK.

Det har varit en lång kamp för Totte Nyman att komma tillbaka till matchspel efter sin fotskada. Därför känns det också lite extra bra att han inte fick något bakslag efter sitt inhopp mot Kalmar FF senast. Istället har han kunnat jobba vidare för att ta ytterligare steg framåt i rehabiliteringen.

  • Det kändes bra både under matchen och efteråt. Jag har inte fått någon större reaktion. Det är jätteskönt. Vi har haft en bra träningsvecka med bra intensitet och man märker att folk är taggade på att spela match igen. Vi vill få till ett bättre resultat och en bättre prestation efter den senaste matchen, säger Nyman.

Vad  är nästa steg för dig med tanke på skadan? 

  • Jag krigar på i veckorna och tränar på som vanligt nu. Jag försöker att komma upp i form. Flåset är ändå bra utan det handlar mycket om att få in tajmingen och rörelsen. Men sen tycker jag att det mesta sitter hyfsat bra ändå. Om det blir matchspel är det dock Rikard (Norling) som avgör.

Varken ledare eller spelare var nöjda med prestationen i 1-2-förlusten mot Kalmar FF.

  • Det var klart att man grävde ner sig där någon dag. Det är aldrig roligt att förlora. Samtidigt har vi en stark mentalitet och en bra harmoni i gruppen. Vi vet och vi litar på vår förmåga. Vi är väldigt laddade, konstaterar Nyman.

Men nu är den matchen glömd och siktet är inställt på att ta flyget till Östersund och få med sig en seger hem. Motståndarna ligger sist i tabellen med nio inspelade poäng.

  • Vi ska fokusera på oss själva och se till att vi kommer upp i nivå och fullföljer vår taktiska ingång i den matchen. Samtidigt måste vi gå in med en bra inställning och göra skitjobbet också. Vi måste springa och röra oss för varandra. Sen har vi en revanschlust i laget med tanke på den senaste matchen. Många vill ut och spela fotboll.

Östersunds FK–IFK Norrköping: 15/8 klockan 17.30, Allsvenskan, Jämtkraft Arena, discovery+.

Fotograf: Peter Holgersson/Bildbyrån

Annonser