IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 augusti, 2022

Nyman: “Finns delar vi kan bygga vidare på”

IFK Norrköpings kapten Christoffer Nyman siktar på att bygga vidare på trepoängaren från förra helgen och ta en ny imorgon mot Elfsborg. “Det finns mycket poäng kvar att kämpa för”, säger Totte.

I måndags fick Totte och hans kamrater en ny tränare när Glen Riddersholm presenterades.

  • Det har varit en bra vecka, och jag har fått ett bra första intryck av Glen. Det märks att alla är sugna på att visa vad de går för, så det har varit riktigt bra tempo på träningarna, säger Totte.

Efter en resultatmässigt tung period fick IFK Norrköping äntligen smaka segerns sötma igen när Degerfors IF besegrades hemma på Platinumcars Arena med 2-0 förra helgen.

  • Det är klart att det gör skillnad, vi spelar ju för att vinna och det ger extra energi. Det var långt ifrån en perfekt insats mot Degerfors, så vi är verkligen inte nöjda, men det finns delar vi kan bygga vidare på framöver.

Transferfönstret har stängt och Totte Nyman har fått fem nya lagkamrater under sommaren: Laorent Shabani, Anton Eriksson, Arnór Sigurdsson, Andri Gudjohnsen och Arnór Traustason.

  • Vi kommer bli mer samspelta med tiden, och det kommer ju ta ett tag innan allt sätter sig när man har flera nya spelare och nu också en ny tränare. Det är bra grabbar som kommit in.

“Trasten” blev klar i onsdags och ansluter snart. 

  • Det är en otroligt bra spelare och vi har många fina minnen tillsammans. Det ska bli kul att få träffa honom igen, det är en riktigt bra kille.

17 omgångar är spelade och IFK Norrköping ligger elva i Allsvenskan. IF Elfsborg har samlat ihop 22 poäng, tre fler än IFK, och är laget IFK Norrköping har precis framför sig i tabellen.

  • Vi behöver ta med oss det vi gjorde bra mot Degerfors, fortsätta kämpa för varandra och börja bygga på något nytt. Nästan halva säsongen är kvar, det finns mycket poäng kvar att kämpa för och det känns som att vi har något bra på gång.

IF Elfsborg-IFK Norrköping: Söndag 14/8 klockan 17.30, Borås Arena, Allsvenskan, discovery+.

 

Annonser