16 juli, 2020

Ny trepoängare efter 2–0 mot Örebro SK

Det dröjde ända till 70:e minuten innan matchens första mål föll. Sead Haksabanovic var iskall när han placerade in bollen. Christoffer Nyman satte lite senare avgörandet till 2–0.

Match i måndags mot Malmö FF och nu tre dagar senare mot Örebro. Under den första halvleken hade IFK svårt att forcera sig igenom ett kompakt ÖSK-försvar. Efter paus fick man igång ett snabbare passningsspel och med det så skapades det också fler möjligheter där Oscar Jansson fick jobba hårt i målet.

Henrik Castegren hittade med en fin passning in till Sead Haksabanovic till vänster inne i straffområdet. IFK:s nummer 99 gjorde inget misstag, utan placerade in bollen iskallt i det bortre hörnet. Inhoppande Jonathan Levi var pigg och hittade fram till Christoffer Nyman som tryckte in 2–0. På övertid var Pontus Almqvist en hårsmån från att sätta sitt tredje allsvenska mål.

Matchfakta: IFK Norrköping – Örebro SK 2 – 0 (0 – 0)
Målen: 1–0 (70) Sead Haksabanovic, 2–0 (81) Christoffer Nyman.
Varningar, IFK: Simon Thern (21) och Eric Smith (67). ÖSK: -.
Domare: Mohammed Al-Hakim.
Publik: -.
IFK Norrköpings lag (4-3-3): Isak Pettersson – Henrik Castegren, Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen, Lars Krogh Gerson – Alexander Fransson (46), Eric Smith, Simon Thern (28) – Ísak Bergmann Jóhannesson (88), Christoffer Nyman (84), Sead Haksabanovic.
Avbytare: Vladimir Sudar (mv), Jonathan Levi (46), Christopher Telo, Ishaq Abdulrazak, Pontus Almqvist (84), Andreas Blomqvist (28), Manasse Kusu (88).

Nästa match: Söndag 19 Juli 14.30 mot IK Sirius på Studenternas.

Vinnare halva potten: 08849.