IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 oktober, 2019

Ny stark uddamålsvinst för IFK på Hisingen

En helhjärtad insats av hela laget mot BK Häcken såg till att IFK Norrköping kunde ta årets 16:e allsvenska seger. “Vi stod upp och krigade i 90 minuter och fick ett mål, log Isak Pettersson efter den underbara 0–1-vinsten.”

NORRKÖPING
Nio vinster av nio möjliga sedan 2015 mot BK Häcken blev en tionde raka. Men det satt långt inne när Rasmus Lauritsen kunde knopa in bollen bakom Peter Abrahamsson.
     Det i den 88:e minuten!
     De tillresta IFK-supportrarna fick därmed lön för mödan och jublade ikapp med spelarna på det regntunga konstgräset på Bravida Arena.
     Därefter klev Isak Pettersson fram och spelade huvudrollen.
     Som så många, många, många gånger förr.
     Han stod rätt placerad och sträckte ut vänsterhanden mot det främre krysset och petade bort Viktor Lundbergs avslut via en lagkamrat.
     Dessförinnan hade Gustaf Nilsson ett rungande ribbskott i 84:e.
     IFK utnyttjade det lilla momentum man fick när Godswill Ekpolo fick sin andra varning strax efter ramträffen bakom Isak.
     För i ärlighetens namn var det hemmalaget som hade de hetaste chanserna och kunde med marginalerna med sig vunnit matchen.
     Men IFK Norrköping är IFK Norrköping på sitt eget karaktäristiska sätt.
     – Häcken var bra, vi var inte superbra. De pressade oss på ett bra sätt och hade ett bra tryck på oss hela matchen. Ändå stod vi upp och krigade i 90 minuter och fick ett mål. Det var inte helt fel, sa Isak Pettersson i CMores sändning efter matchen.
     22-åringen höll också sin 17:e nolla på 29 matcher.
     Fantastiska siffror!
     Förklaringen till det starka försvarsspelet?
     – Vi har en bra kemi genom hela laget, både i anfallsspel och försvarsspel. Vi offrar oss också för varandra allihop. Håller vi tätt så ökar chanserna då att vinna. Det är gött, log Isak.
     Femteplatsen är cementerad, men det finns också en chans att ta en placering till.
     – Visst, det hade varit skitkul om vi hade haft chans att vara med i den absoluta toppen men vi var lite för svaga i början, så är det. Ska bli kul att mäta oss mot Djurgården där det blir bra tryck på läktarna. Det ska bli nice, avslutade IFK-keepern.
     På lördag avslutas Allsvenskan 2019 hemma på Östgötaporten.
     
Matchfakta: BK Häcken – IFK Norrköping 0 – 1 (0 – 0)
Målet: 0–1 (88) Rasmus Lauritsen.
Varningar, Häcken: Godswill Ekpolo (14 och 85), Ali Youssef (54) och Rasmus Lindgren (86). IFK: -.
Utvisning, Häcken: Godswill Ekpolo (85).
Domare: Magnus Lindgren.
Publik: 2 969.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Lars Krogh Gerson, Rasmus Lauritsen, Henrik Castegren – Ian Smith, Alexander Fransson, Andreas Blomqvist (79), Guðmundur Þórarinsson – Christoffer Nyman (63), Simon Skrabb (70), Sead Haksabanovic.
Avbytare: Andreas Vaikla (mv), Christopher Telo, Egzon Binaku, Pontus Almqvist (63), Kalle Holmberg (70), Simon Thern (79), Ísak Bergmann Jóhannesson.
     
     
Text: Jonas Nordholm
     
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Annonser