IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 september, 2019

Ny stark laginsats gav 2–0 mot Hammarby

En tät defensiv och ett viktigt ledningsmål av Filip Dagerstål innan Sead Haksabanovic satte punkt på övertiden. “Vi jobbar stenhårt för varandra och ingen fuskar någonting”, tyckte Filip efter vinsten på Östgötaporten.

NORRKÖPING
De över 13 000 skapade en häftig inramning där spelarna bjöd tillbaka. Framförallt IFK:arna angav tonen direkt och med fart och frenesi fick man ett bra tempo i matchen.
      – Jag tyckte att vi hade bra kontroll på den första halvleken. Den var jämn, men de skapade inte så jättemycket. Kanske inte vi heller och det var ganska jämnt då, ansåg Filip Dagerstål i korridoren en bit utanför omklädningsrummet.
      Och det var 22-åringen som med årets första allsvenska fullträff satte sitt lag i förarsätet inför den andra halvleken.
      – Såklart var det jätteskönt att få in 1–0-målet. Vi är väldigt starka på fasta situationer där Kasper gick upp och vann sin duell och jag hittade en yta som jag alltid brukar söka mig till och bollen damp ner där och jag fick till en jättebra och stenhård träff (skratt)! Näe, det var en jättelös träff men den satt i hörnet och det är mål det också, beskrev Filip.
      Den var välplacerad?
      – Ja, exakt. Psykologiskt viktigt att få med sig och jätteskönt. Egentligen spelar det ingen roll när målet kommer men skönt att gå in och leda med 1–0, svarade han.
      IFK fortsatte att skapa chanser genom fina kombinationer. Samtidigt fick även Hammarby mer att säga till om och efter 61 minuter var det nära. Simon Sandberg skulle bara lägga in bollen i tom bur när Skrabb kom farande och räddade ett givet mål!
      – Exakt, men det är ju det, det handlar om: Att hela tiden offra sig för varandra och det var fantastiskt att se. Det är ju såhär man vill ha det, log Filip om finländarens räddning.
      Lite senare hade Nikola Djurdjic ett avslut som gick stolpe ut. Samma stolpe där Dagerstål hade flytet med sig på där bollen gick via den och in.
      – Ja, exakt. Det var små marginaler. Hammarby är ett väldigt bra lag som har öst in mål på slutet så därför var det skönt för oss att kunna fixa ännu en nolla. Sen var det med lite tur såklart, men vi gjorde många bra grejer så det var väldigt starkt, tyckte Filip.
      Hammarby är ju seriens målgladaste lag och hade siktet inställt på ett i eftermiddag sätta årets 50:e mål. Men Isak Pettersson och resten av laget ville annat.
      Varför är ni så bra defensivt?
      – Exakt varför vet jag inte för det är många delar vi jobbar med, men det är väl det att vi är så bra över hela plan. Inte bara backlinjen, inte bara Isak eller bara forwards som sätter en bra förstapress, utan det är allting tillsammans som gör att vi är väldigt svåra att göra mål på. Vi jobbar stenhårt för varandra och det är ingen som fuskar någonting. Då blir också resultatet bra, svarade Filip.
      Han hyllade också hemmapubliken.
      – Man märkte tidigt i matchen att vi fick mycket energi av vår publik. Så är det alltid när vi har mycket publik här ute att det bidrar. Det låter klyschigt, men det är fantastiskt att spela framför dom, avslutade Dagerstål.
      Nästa match är om två veckor när IFK möter Malmö FF på Stadion.
     
Matchfakta: IFK Norrköping – Hammarby IF 2 – 0 (1 – 0)
Målen: 1–0 (45+3) Filip Dagerstål, 2–0 (95) Sead Haksabanovic.
Varning, IFK: Kasper Larsen (61). Hammarby: Nikola Djurdjic (61 och 96).
Utvisning, Hamamrby: Nikola Djurdjic (96).
Domare: Glenn Nyberg.
Publik: 13 125.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Kasper Larsen, Rasmus Lauritsen – Lars Krogh Gerson, Alexander Fransson, Simon Thern (17), Guðmundur Þórarinsson – Christoffer Nyman (78), Kalle Holmberg, Sead Haksabanovic.
Avbytare: Andreas Vaikla (mv), Henrik Castegren, Simon Skrabb (in 17 och ut 67), Maic Sema (78), Egzon Binaku (67), Ian Smith, Andreas Blomqvist.
     
     
Foto: Peter Holgersson och Josefine Loftenius/Bildbyrån

Annonser