30 augusti, 2019

“Nu är det två dagars ledighet där vi ska njuta”

En helgjuten insats och ett energifyllt spel låg till grund för att IFK Norrköping dam hittade tillbaka i vinnarspåret. Sommarkvällen på Östgötaporten gav tre poäng för hemmalaget.
–Det är jätteviktigt att få med sig självförtroendet och känna att vi fortfarande har avståndet till Jitex, sa Clara Flenhagen efter 3–0 (1–0) mot Mariebo IK.

Att IFK Norrköping ville hitta tillbaka till vinnarspåret var tydligt redan från början.
   För kvällen hade hemmalaget dessutom förstärkning av två spelare från Eskilstuna United som gjordes möjligt med tanke på det samarbetsavtal klubbarna tecknat mellan varandra – likt det IFK har med Linköpings FC.
   Och IFK satte gasen i botten och tog tag i den berömda taktpinnen från start. Redan efter fyra minuter hade Eskilstuna-lånet Nor Mustafa tillsammans med Ebba Sjögren vaskat fram matchens första målchans och strax därefter satte Alva Selerud upp för möjligheter.
   IFK hade en hel del chanser såväl i öppet spel som på fasta situationer men den riktiga skärpan saknades.
   Mariebo låg tätt och lågt och när de vann bollen försökte de alternera med omställningar och att hålla bollen på offensiv planhalva.
   Och så såg den första halvleken ut. När respektive lag hade bollen försökte man att rulla boll.
   Det var en halvlek mellan två bra fotbollslag där IFK dessutom kostade på sig att missa en straff.
   1–0 kom efter en hörnkavalkad.
   –Vi hade många hörnor i rad som var lite halvbra men sen får Filippa på en väldigt bra hörna och jag hinner sikta in mig, sa Clara Flenhagen om nicken som innebar ledningsmålet.
   Strax efter blåste domaren för halvtidspaus.
   –Vi håller tempo på det och skapar mycket chanser – därefter kommer det en period där vi nästan blir lite bekväma och slarvar. Det känns ändå som vi kommer därifrån och gör det bra i slutet av första halvlek. Det är skönt att vi gör ett mål precis innan halvtid för det känns som vi var värda minst ett mål.

Sex minuter in i den andra halvleken kom 2–0 och det mål som gav IFK lugn och ro.
   Alva Selerud hittade ut till Nor Mustafa på högerkanten som klev ner, väntade och hittade tillbaka till Selerud. Yttermittfältarens förstatouch gick på framsidan av försvararen, hon klev bakom, tog emot och placerade in bollen utmed stolproten.
   Mariebo försökte ändra matchbilden och fortsatte att spela tight med ett snabbt passningsspel och omställningar. Men den andra halvleken var IFKs.
   Det var energifyllt med glädje.
   Clara Flenhagen var nära att sätta dit sitt andra på en hörna, Alma Sjödahl och Nor Mustafa sköt men blev nekade av Jennie Svärd Husu.
   Annars var det halvlek som var lite lugnare och lite mindre chansartat.
   Med kvarten kvar kom 3–0.
   Filippa Sjöberg drog till med en halvvolley nästan halvvägs in på offensiv planhalva och bollen seglade in via målvaktens handskar och in under ribban.
   –I den andra halvleken fortsätter vi att hålla i bollen och spelar bra och det känns inte som de skapar något speciellt farligt, sa Clara Flenhagen.

I den senaste hemmamatchen mot Husqvarna dröjde det länge innan IFK fick hål på sitt motstånd och förra helgen kom bara ett mål.
   Under den första halvleken såg det ut att bli en match där IFK skapade chanser men inte fick utdelning.
   –Det kändes som vi hade en liten spärr där vi inte kunde få in bollen. Vi hade mycket avslut och många farliga chanser så det var skönt att det lossnade.
   Det såg ut att vara en rolig match att spela?
   –Det var jättekul – vi hade en positiv energi hela tiden, bra snack och alla bidrog verkligen med energi.
   Tre noll framåt och en ny nolla. Försvarsarbetet fungerade fint för IFK.
   –Vi visste att deras forwarden hade gjort mycket mål så vi låg till att ligga tight på henne hela tiden. Det löste vi, jag och Felicia väldigt bra.
   Hur har det samarbetet fungerat?
   –Vi har hittat varandra jättebra och trivs väldigt bra tillsammans vilket är skönt.
   Och en rätt okej start på helgen?
   –Ja, verkligen. Nu är det två dagars ledighet där vi ska njuta, log Clara Flenhagen.

IFK Norrköping–Mariebo IK 3–0 (1–0)
Division 1 mellersta Götaland (18:22)
Östgötaporten
Mål: 1–0 (45+3) Clara Flenhagen, 2–0 (51) Alva Selerud, 3–0 (78) Filippa Sjöberg