IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 februari, 2022

Norling inför matchen mot Östers IF

Imorgon drar tävlingssäsongen äntligen igång när IFK Norrköping drabbar samman med Östers IF i Svenska Cupen. “Man börjar få de där tävlingsfjärilarna i magen”, säger tränare Rikard Norling.

IFK Norrköping har lottats i grupp G tillsammans med allsvenska Varbergs BoIS, division 1-laget Sollentuna FK och Östers IF.

Rikard Norling och gänget går in i tävlingssäsongen efter tre träningsmatcher och lika många vinster. Brommapojkarna besegrades med 3-1, Västerås SK med 4-0 och Örebro SK med 2-0.

  • Vi har mött tre likvärdiga motstånd under försäsongen och Öster skulle jag säga är ett väldigt starkt Superettanlag. De har säkert ambitioner att ta steget upp till Allsvenskan redan i år, säger Rikard Norling.

Det har börjat fladdra i magen på Norling inför morgondagens match.

  • Det är ju trots allt tävlingspremiär och vi ser mycket fram emot det. Det är härligt och man börjar få de där tävlingsfjärilarna i magen. Vi har en träning kvar när den här intervjun görs, och som det ser ut just nu är vi förskonade från skador och sjukdomar. Vi hoppas att vi kommer ut med en stark trupp.

Sjundeplatsen förra säsongen innebär att cupen är enda chansen för IFK Norrköping att ta sig till Europaspel 2022.

  • Cupen är alltid viktig, den är den snabbaste vägen ut i Europa.

Något mer?

  • Jag säger som den där gitarristen Mike sa till Tom Petty när de skulle göra “Runnin’ Down a Dream”. Det var bara gitarrsolot på slutet som saknades, så Mike satte sig ned, rev av ett solo rakt av på första försöket och när han var klar ställde han undan gitarren, reste sig och sa “jag skulle tro att vi är klara där va?”.

 

IFK NORRKÖPING-ÖSTERS IF, LÖRDAG 19 FEBRUARI KLOCKAN 17.30, PLATINUMCARS ARENA, CMORE. 

Annonser