IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

10 september, 2021

Norling inför Malmö FF borta: “Fortsatt jobba på vår egen utveckling”

Efter ett kortare uppehåll efterföljt av en stark träningsvecka vänder IFK Norrköping blicken mot serietvåan Malmö FF på bortaplan. “Vi har inga som helst problem med att hitta motivation till den här fajten”, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling.

Den 29 augusti var senast IFK Norrköping spelade match och den gången fick laget med sig tre poäng mot Östersunds FK efter 3-0 på hemmaplan. Efter matchen kom landslagsuppehållet som innebar tre dagar ledigt innan truppen samlades på nytt för att komma igång med träningarna.

  • Vi kom tillbaka och körde torsdag, fredag och lördag med ambitionen att komma igång hårt, men inte för hårt. Vi ville inte få något bakslag i form utav muskler som börjat slappna av och sedan börjar jobba från där man var innan. Det klarade vi också av bra. Nu har vi haft en vecka där vi fortsatt jobba på vår egen utveckling och förbereda oss inför en period som innebär en match mot Malmö där vi behöver komma upp i prestation och sedan snegla vidare mot tre jätteviktiga matcher på kort tid som följer, säger Rikard Norling.

Efter det senaste landslagsuppehållet var det just Malmö FF som stod för motståndet likt nu. Då kom IFK Norrköping ut starkt och fick med sig tre poäng på Platinumcars Arena. Med den prestationen på näthinnan vill truppen ge serietvåan ännu en match som är värd att minnas.

  • Man har mycket bilder att hämta där ifrån. Jag tror inte att det kommer bli en jättestor skillnad när det gäller matchbilden i jämförelse med den matchen – oavsett hur de eller vi väljer att strukturera upp det. Jag tror det kommer se likadant ut i alla fall. Vi behöver förbereda oss för det är ett bra lag vi möter, men vi har inga som helst problem med att hitta motivation till den här fajten, säger Norling.

Vad tror du blir nyckeln för att vinna på bortaplan? 

  • Att vi är väldigt vassa offensivt och har en förmåga att slå till hårt när vi får läge. Sen att vi också kan skapa lägen via vår egen skicklighet och att de inte helt plötsligt tappar bollen och vi får ett anfall. Mycket bygger på hur bra vi är där.

I veckan kom ett besked som många väntat på. Den 29 september släpps alla restriktioner vilket innebär att arenorna kan öppna upp för full kapacitet igen.

  • Det är en jättestor glädje och jag som ny har sett fram emot att få uppleva Parken från sitt rätta jag. Det ska bli kul att få uppleva passionen tillsammans med alla IFK:are. Jag har fått uppleva det med en femtedel kanske, men mycket vill ha mer.

Beskedet innebär att IFK Norrköping kan öppna upp arenan för full kapacitet till matchen mot Hammarby. Innan dess är det dock två viktiga hemmamatcher mot Örebro SK och Varberg BoIS där restriktionerna ligger kvar som är i fokus. Håll utkik i våra sociala medier och er mejlkorg om ni är registrerade för våra utskick för mer information om samtliga matcher. Information om biljettsläpp och vad som gäller för årskortsinnehavare till matchen mot Hammarby kommer kommuniceras ut nästa vecka.

Malmö FF–IFK Norrköping: 11/9 klockan 15.00, Allsvenskan, Eleda Stadion, discovery+.

Annonser