IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 november, 2021

Norling inför Degerfors IF: “Viktigt för oss att göra om och göra rätt”

Årets sista bortamatch är här och Degerfors IF står för motståndet. “Det är ett lag som ställde till det för oss lite grann på hemmaplan”, säger Rikard Norling.

IFK Norrköping kommer senast från en 1-1-match mot Djurgårdens IF på hemmaplan. En match som Norling såg positiva tendenser i men där det även fanns en del förbättringspotential.

  • Vi är till freds med att vi fajtades hårt och visade att om det är vägen fram för att ta poäng så gör vi det. Det fanns delar i spelet som vi har jobbat med som jag tycker är bättre och sen är det kanske de delarna som straffar oss också. När vi vill spela oss fram kan det kosta oss också. Det gjorde det kanske den här matchen där Djurgården var starka och tog kommandot. Vi fick verkligen slita under en period. Mycket på grund av att vi själva ställde till det snarare än att de var fantastiska, säger tränaren Rikard Norling.

I Djurgårdsmatchen fick Maic Sema kliva in på innermittfältet från start och Theo Rask fick kliva in i försvaret i halvtid. Båda dessa spelare tillför ännu mer lokal anknytning till ett IFK Norrköping som redan är fyllt med grabbar från stan.

  • Det är kul att det är extremt många som har anknytning till staden från början, som kommit upp via akademin eller som varit i föreningen länge. Det är många som triggas igång av att vinna med Norrköping, konstaterar Norling.

Nu vänds blickarna mot nästa drabbning som är söndagens bortamatch mot Degerfors IF. Senast lagen möttes skrevs resultatet till 1-1.

  • Det är ett lag som ställde till det för oss lite grann på hemmaplan. De spelar så samma sätt fortfarande. Det är viktigt för oss att göra om och göra rätt, säger Norling.

Viktor Agardius, Ari Skúlason och Kristoffer Khazeni har spelat klart för säsongen och kommer därmed inte vara med i mötet med Degerfors.

Degerfors IF–IFK Norrköping: 28/11 klockan 15.00, Allsvenskan, Stora Valla, discovery+.

Annonser