IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 januari, 2022

Norling inför BP på hemmaplan: “Vill utveckla delar i spelet som kräver mycket fysisk styrka”

I den första träningsmatchen för säsongen för IFK Norrköpings herrar står BP som motstånd på Platinumcars Arena. Ett lag som är nykomlingar i Superettan till 2022. “Man brukar vara jäkligt bra i samband med att man tagit klivet upp”, säger Norling inför matchen.

Efter en bra inledning på försäsong med fina resultat på löptester och en god känsla i gruppen väntar den första träningsmatchen mot Brommapojkarna.

  • Vi vill ta steg ifrån det vi gjorde förra året spelmässigt. Vi ska orka att göra det. Mycket handlar om att vi vill utveckla delar i spelet som kräver mycket fysisk styrka. Vi får se hur det funkar och hur vi ligger till med de delar i spelet som vi har analyserat och utvärderat från förra året som inte var tillräckligt bra. Det blir spännande att se någon ny spelare. Vi kommer kanske vara lite försiktiga, säger Rikard Norling.

Daniel Eid kommer, som det ser ut i skrivande stund, vara den spelaren av nyförvärven som kommer få speltid. Jean Carlos De Brito och Godswill Ekpolo kommer få begränsat med speltid – om de spelar.

  • De kommer inte starta som det ser ut nu. Det är viktigt att de först klarar av att träna så som vi gör och sedan tar det där ifrån. De Brito hade problem med en ankelskada under de sista två matcherna förra säsongen. Det är först nu han är inne i full träning. Vi vill vara försiktiga där, konstaterar Norling.

Hur ser du på en spelare som till exempel Lucas Lima, kommer han få speltid? 

  • Vi får se. Det har vi inte bestämt ännu. Men vi kommer ha en kompletterande match direkt efter matchen mot BP. Så vi kommer ha någon form av internmatch mot och med Sylvia direkt i anslutning till att matchen mot BP är slut, säger Norling.

Brommapojkarna tog klivet upp från division 1 till Superettan – men att det är ett motstånd från lägre divisioner ska inte påverka uppladdningen.

  • Det är ett Brommapojkarna som har taktiken på plats. Man vinner inte en serie om man inte har det. Man brukar vara jäkligt bra i samband med att man tagit klivet upp och får komplettera med några ytterligare bättre spelare. Vi kommer möta ett lag som kommer göra det svårt för oss. Jämför man spelare för spelare så är de spelarna som är på väg upp hos oss någonstans där BP:s spelare är nu, säger Norling.

IFK Norrköping – BP, Lördag 29 januari 16:00, Platinumcars Arena, Discovery+ 

  • Om du inte kan vara på plats sänds Allsvenskan 2022 och vissa träningsmatcher på discovery+ –  använder du dig av den unika länken nedan när du tecknar abonnemang får IFK Norrköping en del av intäkten. Notera att paketet där man kan se allt från Allsvenskan & Superettan har bytt namn till Sport Premium. Månadspriset är 349kr/månad. Klicka här för att teckna abonnemang hos discovery+ och samtidigt stötta IFK Norrköping. 
  • Du som ska se matchen på plats kan förbeställa gulaschsoppa med aioli, hembakat bröd, smör  och ost för 95:-. Detta gör du via biljettsidan. Du som har årskort klickar endast i tillägget för mat. Detta erbjudande kommer även att finnas för matchen mot Västerås SK. Klicka här för att komma till beställningssidan för matchen mot BP. Samma länk gäller för dig som endast ska köpa biljetter till matchen.

Annonser