16 april, 2022

Norling efter tunga förlusten mot DIF: “De får till riktigt bra byten som blir avgörande”

IFK Norrköping förlorade tungt mot Djurgårdens IF efter att ha haft ledningen med 1-0 och missat en straff. En bra prestation överlag räckte därmed inte till tre poäng. “I andra har vi resultatet med oss en bit in, men de får till riktigt bra byten som jag inte lyckas balansera upp”, säger Rikard Norling efter matchen.

IFK Norrköping bjöd på ännu en bra match spelmässigt och gick upp i en 1-0-ledning i första halvleken när Jonathan Levi kom in bra framför mål mot målvakten och kunde placera in bollen. Gästerna kunde också hålla emot Djurgården bra och lyckades få mycket av deras spel att hamna ute på kanterna – där hemmalagets bättre lägen blev inlägg som inte var alltför lätta att hantera för spelarna inne i box.

• Jag tycker vi är rätt på det i många stycken. Den första halvleken är bra där det är en jämn fotbollsmatch och där vi står upp minst lika bra som Djurgården, säger Rikard Norling om den första halvleken.

I andra halvlek fick också IFK Norrköping ett övertag spelmässigt och kom till några vassa chanser – även om DIF inte var ofarliga. Vid ett av lägena gick Totte Nyman förbi en av försvararna – men blev fälld i straffområdet – och därmed tilldömd straff. Det var också Nyman själv som tog straffen där han gjorde en pausfint och försökte placera bollen innanför vänstra stolpen. Men straffen lades istället utanför. Matchen stod och vägde och den missade straffen gav Djurgården energi. Hemmalaget gjorde också några byten som skulle visa sig falla väl ut. Joel Asoro kom in i den 58:e matchminuten samtidigt som Emmanuel Banda tog klivet in i den 67:e. Banda satte 1-1 i den 68:e minuten och Asoro 2-1 i den 85:e.

• I andra har vi resultatet med oss en bit in, men de får till riktigt bra byten som jag inte lyckas balansera upp. Det var bra gjort av dem och det blev matchavgörande, konstaterar Norling.

Vad är det som fäller avgörandet tycker du?

• Dels deras byten som jag nämnde men också viktiga situationer i matchen där det blir lite halvslump och det studsar deras väg. Sen har de några chanser där de hade kunnat göra mål men inte gjorde det. Men så är det alltid i en match, säger Norling och fortsätter:
  • Vi behöver fortsätta jobba och få till ännu mer styrka i det vi gör. Vi kan bara förbereda oss väl nu inför matchen mot BK Häcken hemma på onsdag. Den blir jätteviktig för oss.

Djurgårdens IF – IFK Norrköping: 2-1

Målen: 29′ 0-1 Jonathan Levi, 68′  11 Emmanuel Justine Rabby Banda, 2-1 85′ 2-1 Joel Asoro.

Startelvan: Jansson – Ekpolo, Wahlqvist, Dagerstål – Eid, Ortmark (89′), Ishaq (89′), De Brito (67′) – Levi (75′), Nyman, Markovic (75′).

Avbytare: Lindell, Binaku (67′) , Lund, Sema (89′), Skúlason (75′), Lima (75′) , Kamden Tibell (89′).

Gula kort: Djurgården: Asoro, Edvardsen, Eriksson, Johansson. IFK: De Brito, Ishaq.