IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

5 mars, 2022

Norling efter seger och avancemang i Svenska Cupen: “Vi behöver det här”

IFK Norrköping vände på matchen genom Christoffer Nymans dubbla mål i andra halvlek, och segern med 2-1 innebar att gruppsegern säkrades. “En lagkapten som kliver fram. Det kan inte bli bättre”, säger tränaren Rikard Norling.

Det blev en jämn kamp i den sista och avgörande gruppspelsmatchen mellan IFK Norrköping och Varbergs BoIS. För att hemmalaget på Platinumcars Arena skulle gå vidare krävdes en seger – vilket betydde att det räckte med ett lika resultat för Varberg. Det såg också länge ut som att gästerna skulle ta hem avancemanget då de gick upp i en 1-0-ledning och höll undan en bra bit in på andra halvlek.

  • Grabbarna var redo att köra på redan från början men vi kände i halvtid att vi behövde göra vissa offensiva justeringar för att få lite skjuts på det. Med dessa justeringar började de att blomma ut tycker jag, säger Rikard Norling.

Och vem annars skulle kliva fram och bli matchvinnare om inte kaptenen Totte Nyman. Han kämpade och slet i anfallsspelet, fick många och tuffa smällar – men gav aldrig upp. I den 67:e matchminuten kom kvitteringen och i den 86:e kom avgörandet.

  • En lagkapten som kliver fram. Det kan inte bli bättre. Att få igång hans målskytte på det också är inte heller fel, säger Norling och fortsätter:
  • Det är så många här som brinner för den här föreningen och det är en jäkla styrka. Att vi sedan förstärker det ytterligare med nyförvärven, med Jakob (Ortmark) i spetsen, som bidrar till ett jävlar anamma. Det börjar komma upp på en riktigt bra nivå.

Och nu är ni vidare i Cupen. 

  • Ja, det är underbart. Det här är bra för våran process. Vi behöver det här för att vi är bra och vet att vi är bra, men man måste också få med sig lite medgångar. Det blir en bekräftelse när vi vinner matcher som den här. Det är inte enkelt och speciellt eftersom de får matchen dit de vill och ligger lågt. De var extremt defensiva i sin uppställning och hade tre fjärdedelar av sitt offensiva lag på bänken från början. Det tror jag inte kommer ske igen så nästa match har andra förutsättningar. Vi är redo.

IFK Norrköping-Varbergs BoIS 2-1 (0-1): Svenska Cupen, 5/3, Platinumcars Arena

Mål: Jon Birkfeldt 38′, Christoffer Nyman 67′ (Jonathan Levi), Christoffer Nyman 86′ (Abdulrazaq Ishaq).

Startelvan: Oscar Jansson – Godswill Ekpolo, Linus Wahlqvist, Theo Rask (46′) – Daniel Eid (61′), Jacob Ortmark, Abdulrazaq Ishaq, Ari Skúlason (88′), Jean Carlos de Brito – Christoffer Nyman, Jonathan Levi (88′).

Ersättare: Otto Lindell, Marco Lund, Yahav Gurfinkel, Christopher Telo (88′), Viktor Agardius (88′), Lucas Lima (46′), Maic Sema (61′).

Annonser