IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

3 juni, 2020

Niklas Egnell ansluter till ledarstaben

“Det känns otroligt stimulerande”, säger IFK Norrköpings nya fystränare Niklas Egnell.

– En gång i tiden var jag spelare, och nu har jag verkat som fotbollstränare i snart 20 år. Under de senaste åren har jag jobbat på Svenska Fotbollförbundet, säger Niklas Egnell.

– Jag är utbildad sjukgymnast, men i grund och botten är jag mer fotbollstränare. Under de senaste åren har jag, tillsammans med Johan Svensson, haft ansvar för fotbollsfysen på förbundet och det kommer jag även ha i IFK.

Niklas har under den senaste veckan introducerats i IFK Norrköpings arbetssätt.

– Jag har blivit uppdaterad av ledarstaben hur de vill arbeta och haft en sittning med det medicinska teamet, Dale Reese och Marcus Linnér. Framför allt har jag haft flera sittningar med Marcus Falk Olander*, som gjort ett väldigt bra jobb. Han har briefat mig och gjort en god överlämning på de uppgifter jag ska ha koll på.

Hur känns det att kliva in i IFK Norrköpings ledarstab? 

– Otroligt stimulerande. Nu handlar det bland annat om att få lära känna spelarna, både på och utanför planen. Jag har fått bra uppdateringar av tränarstaben och Falken, så det känns väldigt bra.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Niklas Egnell!

 

*En längre intervju med Marcus Falk Olander kommer att komma inom kort.

Foto: Simon Larsson

Annonser