IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

14 juni, 2024

Neffati snart tillbaka i IFK: “Det här har varit nyttigt”

Moutaz Neffati, 19, kommer hem med en rad olika erfarenheter rikare. ”Det här var nyttigt för mig”, säger Norrköpingskillen om Islands-vistelsen som snart är över.

När lånet med isländska KR Reykjavik löper ut så återvänder Moutaz Neffati till IFK och Norrköping för att ta upp kampen om en startplats i Peking.
”Neffe” har hunnit med att spela fyra matcher, två från start, med den isländska tabellåttan och har fått känna på en fysisk fotboll som han kommer att ha användning av på sikt.

  • Målet med utlåningen var att få speltid och det har jag fått. Ligan här håller en bra nivå, det är mycket fysisk fotboll, hög intensitet och det har jag med mig att ha testat på. Vissa matcher har det nästan varit lite fult spel med mycket kort. Det här har varit nyttigt för mig, säger Moutaz om tiden i den isländska huvudstaden.
    Tre matcher återstår av utlåningen innan det är dags att möta lagkompisarna i IFK Norrköping igen.
  • Jag kommer hem med ny energi och ska ge allt på en plats där jag hör hemma. Jag har saknat Sverige och Norrköping. Tre matcher till, sen är jag back in business. Jag vet att IFK har haft det jobbigt, men det här ska vi se till att vända.

Tony Martinsson ser fram emot att jobba nära Moutaz Neffati igen. Ytterbacken har tre allsvenska framträdanden för IFK och har noterats för ett mål, hemma mot Varberg förra året.

  • Det är alltid bra att testa nya miljöer. Det är utvecklande både som spelare och person. Det ska bli kul att se “Neffe” igen, säger IFK Norrköpings sportchef.

Annonser