IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 december, 2019

My och Isak utnämnda till årets juniorer 2019

Östergötlands FF har utsett Isak Bergmann Johannesson och My Cato till årets juniorer 2019. Så här kommenterar Isak och My utmärkelserna.

My Cato, född 2002, utnämndes till årets damjunior 2019.

– Det är jättekul, jag känner själv att jag gjort ett väldigt bra år och att jag utvecklats mycket. Jag har haft bra spelare och ledare runt mig som gjort att jag tagit många steg i min utveckling.

Anna Eriksson, IFK dams tränare, kommenterar utnämningen så här:

– Det fanns inget annat val, hon är den absolut bästa junioren vi har i Östergötland.

– Det är såklart jätteroligt att höra, jag har fått uppleva mycket då vi vann cup kommunal med distriktslaget och så blev jag uttagen till f18-landslaget efter det. Det är tack vare tränare och spelare som varje dag utvecklat mig, säger My, som snart ska dra igång med sitt nya lag Kvarnsveden den 8:e januari.

Isak Bergmann Johannesson, född 2003, utnämndes till årets herrjunior.

– Jag är jättestolt över detta pris, det är mitt första år så jag är jättestolt över det, säger Isak, som befinner sig hemma i Akranes på Island.

– Jag har varit ledig sedan landskampen så nu är jag på Island och tränar. Det är kul att vara hemma.

Isak var med på U19:s landslagsamling i november då Island vann borta mot Albanien och Grekland och förlorade hemma mot Belgien. Isak startade alla matcher och gjorde ett mål, borta mot Grekland.

Stort grattis, My och Isak!

ÖFF:s motivering till varför My fick priset: 

“En spelare som 2019 fick sitt riktiga genombrott då hon tidigare säsonger varit lite otursförföljd med skador och sjukdom. My är en spelare som alltid ger allt på match och träning oavsett om det är med laget eller individuellt, hon strävar alltid efter att göra sitt yttersta och för att hela tiden utvecklas och bli en bättre fotbollsspelare.

Under säsongen har denna innermittfältare med sin passningsskicklighet, sitt driv offensivt, sin löpstyrka defensivt och sin målfarlighet varit en stor bidragande orsak till IFK Norrköpings framskjutna placering i division 1 och deras cupguld.

Hon var också med och såg till att Östergötlands FF tog sitt andra raka SM-guld för distriktslag. Efter det blev hon också uttagen som 17-åring i F18-landslaget, där hon nu har spelat 5 landskamper.
Stort Grattis My.”

ÖFF:s motivering till varför Isak fick priset: 

“Talangen Isak ifrån Island har länge spåtts en lysande framtid. Isak kom till IFK under vintern 2018 och har tränat med IFK:s A-truppsedan dess.

Isak har i år gjort allsvensk debut som 16-åring, han har varit med och spelat hem U-21 lagets SM guld. Isak spelar med 3 år äldre spelare i Islands U19 landslag. Det är en spelare som lever för sin fotboll och han har tagit stora steg i sin utveckling på och utanför planen.”

Annonser