IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 juni, 2022

My Cato inför hemmamatchen mot Sundsvall: “Jag utvecklas mycket”

Två matcher på schemat denna vecka för IFK Dam. Den första vann de bekvämt med 4-1 mot Svärtinge SK i Östgötacupens semifinal. Nu väntar ett lågt försvarande Sundsvalls DFF på hemmaplan för IFK Norrköping som är inne i seriens starkaste form.

Med en 4-1 vinst i ryggen mot Svärtinge där det roterades i startelvan så ser IFK Norrköping fram emot en hemmamatch, motståndet heter Sundsvalls DFF och ligger i skrivande stund på en niondeplats i Elitettans tabell. My Cato spelade 45 minuter mot Svärtinge och hade följande att säga om semifinalen:

  • Vi har kontroll på matchen i 90 minuter och gör det vi ska, det regnade rejält i början vilket gjorde det svårt att spela fin fotboll när bollen studsade och gled iväg.

IFK Norrköpings form de senaste fem matcherna är bäst i Elitettan, 13 av 15 inspelade poäng och fyra poäng upp till serieledande Lidköping. Inledningen av säsongen var något knackigare för IFK vilket även var fallet för Cato själv. Under försäsongen var hon skadad och inte helt i form i början av säsongen. My ger oss sina tankar kring formen, både den egna och lagets.

  • Vi har fått in självförtroende i truppen, vi spelar på färre touch och har gjort många bra träningar nu i veckorna. Det bidrar till att insatserna blir mycket bättre.
  • Jag skulle säga att det för egen del har varit en väldigt bra säsong, i början var jag inte riktigt i form eftersom jag var skadad. Men jag kommer in i det mer och mer efter varje träning och match och jag utvecklas mycket.

Vad är Sundsvall för lag att möta?

  • Jag har inte jättebra koll men jag vet att det kommer bli tufft. Har hört att de ska spela lågt och då blir det viktigt för oss att våga hålla i bollen och spelvända, att få dem att flytta på sig. Viktigt med få touch och att vi varierar anfallsspelet.

IFK Norrköping – Sundsvalls DFF: Elitettan,  5/6 klockan 15.00, Platinumcars Arena

  • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.
  • Entréerna öppnar 60 minuter innan match. Västra läktaren är öppen.
  • Stötta damerna i deras sista hemmamatch för vårsäsongen, just denna match kommer du som säsongskortsinnehavare för herrarna komma in gratis. Övrigt inträde till matchen med årskort Elitettan eller biljett. Årskort och biljetter finns att köpa här. 
  • Dagen till ära är terrassen öppen, Svenska Kyrkan grillar hamburgare på plats och prognosen säger just nu soligt och härligt väder.
  • Parkering finns på Södra plan – gratis denna match!
  • Kiosk på Västra läktaren är öppen med sedvanligt sortiment.

Annonser