IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 mars, 2023

My Cato förlänger över 2026

My Cato förlänger sitt kontrakt med IFK Norrköping. Kontraktet förlängs med två år vilket gör att mittfältaren från stan är kontrakterad över säsongen 2026. “Det känns jättebra att få fortsätta spela för en sån här fantastisk förening i fyra år framöver”, säger My.

My Cato är fostrad i Eneby BK men tog steget till IFK Norrköping som fjortonåring och gjorde sin debut med ett inhopp säsongen 2016 av Division 1 Mellersta Götaland. Tre ytterligare säsonger blev det innan hon flyttade till Kvarnsveden för spel i Elitettan där hon omgående blev en viktig startspelare. Linköpings FC hörde av sig säsongen efter och My tog steget till en allsvensk förening.

En hjärnskakning satte stop för spel i Damallsvenskan och My återvände till IFK Norrköping inför den historiska säsongen 2022. Åtta mål och flera framspelningar för Cato gjorde att hon och laget i slutet av säsongen säkrade avancemanget till Damallsvenskan på Platinumcars Arena inför nytt publikrekord. Inför den första historiska säsongen i Damallsvenskan har My förlängt sitt avtal med ytterligare två år vilket betyder att hennes kontrakt står sig över säsongen 2026 med IFK Norrköping.

My Cato om förlängningen:

  • Den här förlängningen betyder jättemycket för mig, IFK är mitt hem och den förening jag vill spela i.
  • Förlängningarna av mitt, Ebba och Wilmas kontrakt visar att IFK tror på oss damer och vill vara kvar i Damallsvenskan.
  • Inom några år är mina förhoppningar att IFK Norrköping är ett topplag i Damallsvenskan.

Manager Tor-Arne Fredheim om förlängningen:

  • Trots att My bara är 21 år är hon en kulturbärare från stan. Hon är ett föredöme för vad IFK Norrköping står för.
  • My är oerhört viktig för oss. Hon gör andra spelare bättre och ger alltid allt på både träning och match. Hon är lojal, kreativ, har en stark vilja och bidrar med både mål och assist. Jag är väldigt glad över att IFK Norrköping får fortsätta utveckla My under de närmsta fyra åren.

Annonser