IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 april, 2024

Moutaz Neffati lånas ut till isländska KR Reykjavik

Moutaz Neffati, 19, byter IFK Norrköping mot isländska KR Reykjavik. Ett lån som sträcker sig fram till sommaren. “En chans att få speltid och växa som människa”, säger försvararen.

Ett erbjudande som kom plötsligt och som lockar. Moutaz Neffati söker speltid och gillar utmaningen som väntar med att byta lag och land. Fram till 2 juli tillhör 19-åringen isländska ligafyran KR Reykjavik som inlett säsongen med två segrar och en förlust.

  • Det har varit ganska kort tid att fundera, men det känns spännande och jag vill spela fotboll. Det är huvudanledningen. Sen är det en chans att få speltid och växa som människa.  Det är ett bra steg i min karriär skulle jag säga. Jag har aldrig varit ifrån Norrköping så det blir nyttigt att testa på, säger “Neffe” om beslutet att lämna Norrköping.

Bjarni Gudjonsson, tidigare ledare i IFK Norrköping, är verkställande direktör i KR Reykjavik och bekant med Neffati sedan tidigare.

I laget finns även mittfältaren Jóhannes Kristinn Bjarnason, med ett förflutet i IFK, liksom mittbacken Finnur Tómas Pálmason.

  • Positivt att fortsätta med isländska samarbeten för IFK Norrköping, anser sportchefen Tony Martinsson. För Moutaz är det en bra sportslig möjlighet att få spela seniorfotboll. Jag tror att han passar in i den isländska fotbollen med ett ganska fysiskt spel.

Moutaz Neffati är beredd att kliva in och spela för KR Reykjavik med en gång.

  • Jag är i bra form. 100 procent. Inga tveksamheter, meddelar han.

Hemma mot Varberg förra året gjorde Moutaz Neffati sitt första allsvenska mål för IFK Norrköping och skrev i november 2023 på ett treårskontrakt.

Annonser