IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 maj, 2024

Milivojevic inför KIF Örebro: “jag har inget att vara rädd för”

Vesna Milivojevic kom direkt från seriespel i den australiensiska ligan till påbörjad allsvensk säsong. Efter att ha avgjort matchen mot Trelleborg i sin debut har serbaustraliensiskan behållit startplatsen. “det var skönt att starta på ett positivt sätt, nu vill jag bara fortsätta hålla den nivån, göra mål och vinna matcher”, säger Vesna om starten i IFK.

22-åriga Vesna Milivojevic har snart varit i Norrköping i en månad. Efter avslutad säsong i Australien, där hon blev utvald i säsongens elva, tog det inte lång tid innan hon satte igång en ny säsong i OBOS Damallsvenskan.

  • Den första tiden i IFK har varit väldigt bra, alla har varit välkomnande och jag kom lätt in i gruppen, säger Vesna om mottagandet.

Hur upplever du Sverige och Norrköping?

  • När solen är framme är det så vackert, när det har varit kallare är det jobbigt. Det är en väldigt fin stad och jag gillar det här.
  • Jag har inte plockat upp några speciella kulturella skillnader, språket är det som sticker ut. När folk börjar prata med mig på svenska, då är det svårt. På plan fattar jag allt, utanför är det svårare men det är därför jag Sam och Maya tar lektioner i svensk vilket är väldigt roligt.

Milivojevic fick starta i sin debut och blev matchens enda målskytt när Trelleborg besegrades på PlatinumCars Arena.

  • Säsongen har precis börjat men det var skönt att starta på ett positivt sätt, nu vill jag bara fortsätta hålla den nivån, göra mål och vinna matcher.

Du startade på mittfältet i din andra match mot AIK, hur var det?

Det var annorlunda, jag fick hoppa in där istället för Fanny. Jag försökte suga upp så mycket info från tränarna som möjligt och sen ge 100 procent på plan. Det var en fysisk match med många dueller men vi vann, vilket är det viktiga.

Hur upplevde du matchen mot Hammarby?

De är bäst i ligan, det var intressant att möta dem för att se vår nivå och tävla mot en tuff motståndare. Vi gjorde det bra defensivt men kunde tyvärr inte ta poäng. Det var en tuff match, jag tror vi kan försöka replikera den matchens intensitet och ta med den till våra kommande matcher och förhoppningsvis vinna.

22-åringen har redan hunnit med att spela klubbfotboll i Australien, Serbien och Tyskland. Den serbiska landslagsspelaren är fortfarande ny i OBOS Damallsvenskan men gillar nivån i serien.

  • Serien har hög intensitet och är fysisk med många övergångar. Jag gillar verkligen det. Nivån är bra och jag ser fram emot de utmaningar jag kommer ställas inför.

Nu på måndag vänder vi äntligen hem igen, vad förväntar du dig av matchen mot KIF Örebro?

Jag förväntar mig att vinna och spela bra fotboll. Jag känner dem inte, jag väljer att se det positivt, jag har inget att vara rädd för utan bara gå ut och göra mitt bästa.

 

IFK Norrköping

Kamraterna spelade bra försvarsspel genom stora delar av matchen mot Hammarby. Men man lyckades inte sätta sina chanser och blev därmed besgrade.

Tabelläget: 7:a | 7 poäng | 9 mål/10 insläppta | 2 – 1 – 2

Målskyttar: Sara Kanutte Fornes 5 mål.

Flest framspelningar: Elin Rombing 2st.

 

KIF Örebro

Jumboplatsen är ett faktum efter fem raka förluster, varav flera har kommit efter sena baklängesmål.

Tabelläget: 14:e | 0 poäng | 2 mål/9 insläppta | 0 – 0 – 5

Målskyttar: Ashley Barron & Wilma Öhman 1 mål.

Flest framspelningar: Nora Harnes Håheim 1st.

 

IFK Norrköping – KIF Örebro 13/5 19:00, OBOS Damallsvenskan omgång 6, PlatinumCars Arena, Viaplay

Annonser