IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 februari, 2022

Michael Sturehed ny klubbdirektör för IFK Norrköping

Michael Sturehed har utsetts till klubbdirektör i IFK Norrköping och vd för dotterbolagen.

När IFK Norrköping under våren 2021 sökte klubbdirektör var Michael Sturehed en av slutkandidaterna. Efter avslutad rekrytering tillsattes Magnus ”Munken” Karlsson som klubbdirektör och Michael erbjöds tjänsten som kommersiell chef i IFK Norrköping, en roll han tillträdde under hösten 2021.

Sedan Munken slutade i december har Michael varit operativ chef för driften i IFK. Nu får han en ny roll som klubbdirektör.

  • Jag är mycket stolt och glad över att bli klubbdirektör för IFK Norrköping, det är ett ärofullt uppdrag. Föreningen har fantastiska förutsättningar och jag ser fram emot att få vara en del av föreningens framtid, säger Michael.

Michael har erfarenhet som vd, av styrelsearbete och har tidigare varit kommersiell chef i både detaljhandel och sportverksamhet.

  • Vi har varit noggranna och öppnade en ny rekryteringsprocess under december. Vårt val av Michael Sturehed är väl underbyggt i konkurrens med andra kandidater samtidigt som det bidrar till kontinuitet, säger IFK Norrköpings ordförande Sakarias Mårdh.

I och med tillsättandet av Michael kommer det bli förändringar i den sportsliga organisationen.

  • Vi håller nu på att rekrytera en sportchef som ska komplettera Michael. En shortlist med kandidater är framtagen samtidigt som annonsering kommer att ske inom kort, säger Sakarias.

IFK Norrköping välkomnar Michael Sturehed i sin nya roll som klubbdirektör.

Annonser