IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 september, 2021

Michael Sturehed blir Kommersiell chef för IFK Norrköping

IFK Norrköping har tänkt om gällande tillsättandet av en marknads- och försäljningschef. Istället anställer föreningen Michael Sturehed som Kommersiell Chef. “Det är ytterligare en pusselbit som faller på plats”, säger ordföranden Sakarias Mårdh.

Under en period har IFK Norrköping haft en ansökan ute för att tillsätta en marknads- och försäljningschef. Men under processens gång har IFK valt att tänka om kring hur organisationen ska vara uppbyggd. Istället för att tillsätta en marknads- och försäljningschef tillsätts en Kommersiell chef.

  •  Genom att ändra titeln till Kommersiell chef kan vi göra rollen bredare och samla alla intäktssidor under samma person. Detta kommer skapa en tydligare rollfördelning mellan Klubbdirektör och Kommersiell chef samtidigt som vi får en person som får ett helhetsansvar över alla våra olika intäkter från biljettförsäljning till partneravtal, säger ordföranden Sakarias Mårdh.

Michael Sturehed, som närmast kommer från rollen som Kommersiell chef från Linköping Hockey Club, tar alltså klivet in i samma roll hos IFK Norrköping. Sturehed har en lång erfarenhet av marknads- och ledningsarbete från olika branscher där kommunikation, marknadsföring och försäljning mot både privatpersoner och företag varit en stor del. Han är till en början sprungen från servicenäringen med ett förflutet inom resebranschen. Utbildningsmässigt har han en universitetsexamen inom ekonomi.

  • Det känns jättebra och jag är mycket motiverad att börja arbeta tillsammans med alla duktiga kollegor som finns inom IFK, säger Michael Sturehed och fortsätter:
  • Genom mina tidigare erfarenheter förstår jag betydelsen av bra och starka arrangemang för att bygga en positiv kundupplevelse. Både hockeyn och fotbollen har sina utmaningar och det som förenar dessa verksamheter är att båda måste förstå att man är i “evenemangbranschen för idrott” och att allt handlar om att öka kundvärdet, detta oavsett om det handlar om privatpersoner eller företag.

Ordföranden Sakarias Mårdh är nöjd över att anställningsprocessen är i hamn.

  •  Det är ytterligare en pusselbit som faller på plats för att vi ska kunna åstadkomma våra mål. Vi känner också att det kommer bli en otroligt bra kombination av kompetens, erfarenhet och personlighet tillsammans med vår tillträdande Klubbdirektör. Vi är också otroligt intresserade av vad vi inom fotbollen kan lära av hur man arbetar inom hockeyn med intäkter och försäljning, säger Mårdh.

Foto: Gustaf Douhán.

Annonser