IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 november, 2023

Matic och Sandberg nominerade till årets spelare

IFK Norrköping har två nominerade spelare till årets Unicoachspelare 2023. Oliver Matic och Ture Sandberg har chansen att ta hem utmärkelserna den 14 november.

I samband med Allsvenskans Stora Pris i Solna den 14 november utser SEF också Årets Unicoachspelare i kategorierna målvakt, försvarare, mittfältare och forward. Detta för prestationer i P19 Allsvenskan 2023.

Tre spelare i varje position är nominerade och IFK Norrköping har två spelare med. Ture Sandberg är nominerad som Årets Unicoachmittfältare i hård konkurrens med sina landslagskollegor Sigge Jansson (BK Häcken) och Adrian Skogmar (Malmö FF). Samtliga tre herrar har också debuterat i Allsvenskan i år.

Som forward är Oliver Matic nominerad tillsammans med Alex Hall (Halmstad BK), vilken Oliver med två omgångar kvar att spela delar skytteligaledningen med och Vilmer Tyrén (IFK Göteborg).

Med två omgångar kvar att spela av P19 Allsvenskan leder IFK Norrköping serien, två poäng före närmast jagande IFK Göteborg. Tredje-, fjärde- och femteplacerade Hammarby IF, Malmö FF och BK Häcken är alla för långt ifrån så det är mellan Kamratföreningarna SM-guldfighten i år kommer att stå.

För IFK Norrköping väntar närmast en bortamatch mot GAIS till helgen innan vi avslutar hemma mot Helsingborgs IF lördag 11 november 13.00. Tyvärr kommer den matchen inte kunna spelas på Platinumcars Arena då den krockar med damernas match mot Hammarby IF, så den som vill se P19 live får bege er till Fastighets Teknik Arena i Lindö. För IFK Göteborg återstår Djurgårdens IF (hemma) och BK Häcken (borta).

För fler nyheter om akadmin – klicka här!

Annonser