IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 juni, 2021

Maths Elfvendal lämnar IFK Norrköping

Maths Elfvendal, som varit i IFK Norrköping sedan 2014, lämnar sitt uppdrag för nya utmaningar. 

Efter en lång och trogen tjänst som målvaktstränare/assisterande tränare lämnar Maths Elfvendal IFK Norrköping.

  • Jag vill först och främst tacka klubben, supportrarna och staden för den här tiden. Jag tar med mycket, både stort och litet. Sex och ett halvt år och över 200 matcher med många kompetenta ledare och spelare har utvecklat mig som tränare. Än viktigare är att jag också träffat människor och vänner som utvecklat mig som människa. Jag tar också med mig glädjen i ögonen på folk i staden efter en vinst. Jag visste inte riktigt vad som väntade när jag skrev på i slutet av 2014, men det slog alla mina förväntningar. Stödet runt om i Europa och utvecklingen av Curva Nordahl har varit enastående och förgyllt mitt liv. Jag är stolt över supportrarna som drivs av kärlek till klubben och står upp mot hatramsor och buande, säger Maths själv om tiden i Norrköping och fortsätter:
  • Jag lämnar världens bästa ”Keeper union”, de har varit helt fantastiska och jag är ledsen att inte få jobba med dem mer. Nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv med nya erfarenheter. Men IFK finns kvar i mina minnen. Forza Peking!

Tillförordnade sportchefen Patrik Jönsson säger:

  • Vi tackar Maths för ett gediget arbete för IFK Norrköping. Maths professionalism har bidragit till att IFK har utvecklats till att bli Sverigeledande med sitt sätt att arbeta med utbildning av målvakter. Vi önskar honom ett stort lycka till framöver med sina nya utmaningar både på och utanför planen.

IFK Norrköpings huvudtränare Rikard Norling:

  • Det har varit en ynnest att jobba med Maths. Han har satt en standard som vi ska göra allt för att försöka bibehålla.

IFK Norrköping säger ett stort tack till Maths för vad han bidragit med till föreningen och önskar honom lycka till i framtiden.

Annonser