4 maj, 2023

Matchreferat: Vinst mot Hammarby

Två sena mål från Kapten Totte Nyman – och på det en defensivt stark prestation – innebär att samtliga poäng stannar i Norrköping ikväll.

Nästan 14 000 på arenan, en fullsatt Curva Nordahl, och ett mäktigt Tifo inramade kvällens tillställning.

Bägge lag gick ut energiskt och således blev det en intensiv, om än målchans-fattig, inledning på matchen. Bollinnehavet och anfallen skiftade, men några målchanser blev det inte.

När domare Karlsson blåste av för första halvlek stod det 0-0, ett resultat som på ganska ett bra sätt speglade de 45 minuter som passerat.

Den andra halvleken fortsatte i tangentens riktning – en jämn matchbild med mycket spel på mittplan. Så fortsatte det också fram till minut 79′ när Marcus Baggesen fick bollen i höjd med straffområdet och piskade in ett inlägg med adress Totte Nyman. Kaptenen gjorde inga misstag och nickade bollen förbi Dovin, 1-0 till Peking.

Några minuter senare visade Arnor Sigurdsson ännu en gång att han är väl värd att hålla koll på och serverade Viktor Lind i offensivt straffområde. Linds avslut nådde via Marcus Baggesen och försvarare fram till Vito, som i sin tur spelade bollen till Totte Nyman, 2-0.

Klockan hann bli 90 + 6 innan matchen till sist blåstes av. Några minuter passerade innan ljudet till slut dånade ur högtalarna.

Nånstans slår klockan fyra, och ute faller regn…”

IFK Norrköping – Hammarby IF:  2-0, Allsvenskan, 4 maj 2023, omgång 6, Platniumcars Arena, discovery+.

Målen: Totte Nyman 79′, Totte Nyman 85′

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid 61′, Marco Lund, Anton Eriksson, Marcus Baggesen – Jesper Ceesay 78′, Arnór Traustason, Kristoffer Khazeni 61′- Arnór Sigurdsson, Christoffer Nyman, Viktor Lind

Ersättare: Wille Jakobsson, Jacob Ortmark 78′, Maic Sema, Vito Hammershøy-Mistrati 61′, Niklas Gunnarsson, Emil Roback, Ari Skúlason, Frithiof Hellichius, Yahya Kalley 61′.