7 augusti, 2023

Matchreferat och Presskonferens: Vinst mot Göteborg!

Två mål från Arnor Traustason och ett från Laorent Shabani gav IFK Norrköping tre poäng ikväll. “En fantastisk känslan att få fira tillsammans”, säger Shabani efter slutsignal.

Första halvleken var jämn inledningsvis och de första målchanserna stod gästerna för.

Närmst var Emil Salomonsson, som i efter 27 minuter avlossade från distans mot Janssons högra hörn, Oscar sträckte ut och höll matchen mållös.

Det skulle den inte vara särskilt länge till.

Med halvtimmen spelade skaffade IFK en hörna. Vito hittade Totte Nyman i utkanten av straffområdet som läckert nickade fram bollen till Traustason. En fin hörnvariant senare hade IFK tagit ledningen.

Det dröjde bara tio minuter tills samma tre spelare tog chansen igen. Vito frispelade Totte på kontring, kaptenen hittade i sin tur fram till Trasten som, helt ensam framför målvakten, placerade upp bollen i nättaket. Utökat.

Andra halvleken kontrollerade IFK, och reduceringschanserna uteblev.

Istället var det hemmalaget som skulle få måljubla igen. Vito hittade, efter en fin kombination, in till Shabani i straffområdet som läckert lyfte bollen över Dahlberg. 3-0.

Resultatet stod sig och efter 93 minuter ställde sig publiken upp och segerjublade.

Tre poäng stannar i Norrköping ikväll.

Laorent Shabani efter matchen

Om matchen i sin helhet

• En fin match tycker jag. Vi är inte på topp men vi vinner med tre noll ändå. Vi har det lite svårt i början av matchen och Oscar får göra några fina räddningar för att hålla oss kvar, sen tycker jag att vi steppar upp och kör på. Vi trycker på och hittar fram till lägen och hittar till slut ledningsmålet. Där tycker jag vi tar kontroll över matchen, och det behåller vi sen.

Om målet

• Det var ett samspel mellan mig och Vito. Jag vet att han kommer att slå den snett bakåt i det läget, så det var bara att försöka kontrollera den – sen får jag på uppstuds och kan sätta den med en liten lobb över målvakten, säger Laorent och fortsätter:
  • Jag såg faktiskt inte om det var jag som gjorde målet först, men det var skönt att se den gå in!

…det första framför curvan!

• Det var mitt första mål här framför Curvan, den var en fantastisk känslan att få fira tillsammans med alla dem!

Presskonferensen med Glen Riddersholm och Jens Berthel Askou

IFK Norrköping – IFK Göteborg:  3-0 (2-0): Allsvenskan omgång 18, Platinumcars Arena, 7/8 2023

Mål: Arnor Traustason 31′, Arnor Traustason 44′, Laorent Shabani 77′

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Marco Lund, Niklas Gunnarsson, Yahya Kalley (46′) – Vito Hammershöy-Mistrati (81′), Jacob Ortmark (67′), Arnór Traustason  – Maic Sema (67′), Totte Nyman (81′), Victor Lind

Ersättare: Wille Jakobsson, Noel Sernelius, Marcus Baggessen(46′), Fritiof Hellichius, Laorent Shabani(67′), Jesper Ceesay (67′),  Andri Gudjohnsen (81′), Isak Andri Sigurgeirsson (81′)