3 september, 2023

Matchreferat och Presskonferens: Förlust mot Djurgården

En såväl mål- som chansfattig första halvlek förbyttes av en händelserikare andra när IFK Norrköping föll hemma mot Djurgården. “En ‘learning lesson'” säger Glen Riddersholm om matchen.

Över 13 tusen på läktaren hälsade lagen välkomna på Platinumcars Arena ikväll. Särskilt varmt var välkomnandet på Curva Nordahl – där ett vackert TIFO arrangerades samtidigt som kamraterna äntrade planen.

Matchinledning som följde var, trots mycket kamp, inte särskilt händelserik. IFK kontrade, men saknade skärpan när det behövdes – Djurgården rullade runt men hittade inte fram till någon riktig målchans.

Det var en chansfattig första halvlek.

Den andra halvleken var mer händelserik. IFK var nära direkt när Arnor Traustason och Victor Lind testade skott från distans. Trastens smet utanför stolpen, Linds strax över ribban.

Efter drygt tjugo spelade minuter i den andra halvleken tog bortalaget ledningen. En frispark från högerkanten letade sig förbi muren och gick sedan, via täckande försvarare, förbi Jansson. Bortaledning.

Det skulle dröja tio minuter till innan dess att bortalaget kunde utöka ledningen. Den här gången var Haris Radetinac framme på Magnus Erikssons retur och slog in 0-2 målet.

IFK jagade efter en reducering, men kom aldrig särskilt nära och förlorade hemma i Norrköping.

Presskonferensen efter matchen

IFK Norrköping – Djurgårdens IF 0-2 (0-0): Allsvenskan omgång 22, söndag 3/9 klockan 17.30, Platinumcars Arena.

Mål: 0-1 Totte Nyman (självmål) 63′, 0-2 Haris Radetinac 76′

Varningar: Jesper Ceesay 43′, Anton Eriksson 59′

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Marco Lund, Anton Eriksson, Marcus Baggesen  – Vito Hammershøy-Mistrati, Jesper Ceesay,  Arnór Traustason – Victor Lind, Christoffer Nyman (K), Isak Andri Sigurgeirsson 60′

Ersättare: Wille Jakobsson, Kevin Höög Jansson, Yahya Kalley (78′), Fritiof Hellichius, Ari Skúlason, Maic Sema (60′), Jesper Tolinsson (78′), Isak Ellbring, Stephen Bolma, Noel Sernelius