23 juli, 2023

Matchreferat och Presskonferens: Vinst mot Degerfors

IFK Norrköping vann rättvist på hemmaplan efter Maic Semas vinstmål på stopptid. “Det var menat idag. Bollen skulle in, det var skönt”, säger målskytten efter vinsten.

IFK inledde matchen starkt och kamperade omgående på bortalagets planhalva.

45 minuter, åtta hörnor, och flera målchanser senare var det fortfarande mållöst på Platinumcars Arena.

Den andra halvleken speglade den första på så sätt att IFK stod för det spelmässiga övertaget – men det utan att göra mål. Totte sköt, Maic Sema nickade, Andri Gudjohnsen var framme på retur, något ledningsmål kom inte.

Så skulle det också vara hela vägen fram till matchminut 93′, när Maic Sema tog ner Daniel Eids inlägg, vände upp och slog bollen på volley mot bortre stolpen. Bollen passerade Rossbach, curvan exploderade, och IFK tog ledningen.

Ledningen stod sig och efter 96 minuter fick hemmapubliken i Norrköping äntligen jubla, tre poäng stannar i Norrköping.

Presskonferensen efter matchen:

IFK Norrköping – Degerfors IF:  1-0 (0-0): Allsvenskan omgång 16, Platinumcars Arena, 23/7 2023.

Mål: Maic Sema 93´

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Marco Lund, Anton Eriksson, Marcus Baggesen – Vito Hammershöy-Mistrati, Jacob Ortmark, Arnór Traustason  – Laorent Shabani, Christoffer Nyman, Victor Lind

Ersättare: Wille Jakobsson, Niklas Gunnarsson, Yahya Kalley, Fritiof Hellichius, Maic Sema, Jesper Ceesay, Kristoffer Khazeni,  Ari Skulason, Andri Gudjohnsen.