29 oktober, 2023

Matchreferat och presskonferens efter 1-0 förlusten mot Malmö FF

IFK Norrköping och Malmö FF delade på poängen igenom hela första halvlek men gästerna tog ledningen en bit in i andra halvlek och IFK mäktade inte med att kvittera. “Om vi haft samma prestation i första så hade inte 1-0 läget dykt upp och sen är det oerhört tufft att ta igen det målet”, säger huvudtränare Glen Riddersholm om andra halvlek efter matchen.

En välfylld Curva Nordahl och ett vackert kaostifo som hyllade vår fantastiska hemmaarena – Idrottsparken sedan 1903! – stod för inramningen när de båda lagen äntrade planen idag.

Det var en intensiv men mållös första halvlek som inledde dagens tillställning. Lagen delade på bollinnehavet och så även chanserna. Malmö vann högt ett par gånger och testade Jansson som höll emot, medans IFK kontrade och var farliga på så sätt.

Närmst av alla i den första halvleken kom Victor Lind som, från rejäl distans, var nära att ge IFK ledningen via frispark.

Den andra halvleken hade en intensiv inledning även den. Malmö tog tidigt kommandot och dominerade den första kvarten av den andra halvleken. Utdelning fick dem till sist när Isaac Kiese Thelin vann boll i IFKs straffområde och kunde placera in 0-1 målet.

Matchen som följde var böljande och präglades av ett hemmalag som försökte forcera, och ett bortalag som spelade för att behålla ledningen.

IFK kom aldrig riktigt nära, även om man stundtals fick tryck på Malmö, och lämnade dagens match utan några poäng.

Huvudtränare Glen Riddersholm efter matchen

• En bra prestation i första halvlek och vi får några farliga situationer, vi kunde ha gjort mer med dem men vi får fast bollen och vi lyckas få Malmö att bli långa i perioder vilket vi kunnat utnyttja mer.
  • I andra halvlek tippar matchen och Malmö får kontroll på den, vi tappar bollen oprovocerat vid målet och då hugger de. Idag kollektivt så levererar laget en bra prestation men just nu så saknar vi kvalitet i den sista tredjedelen vilket gör att vi förlorar med 1-0. Om vi haft samma prestation i första så hade inte 1-0 läget dykt upp och sen är det oerhört tufft att ta igen det målet.

Se presskonferensen med huvudtränarna Glen Riddersholm och Henrik Rydström efter matchen

IFK Norrköping – Malmö FF 0-1 (0-0): Allsvenskan omgång 28, söndag 29/10 klockan 15.00, Platinumcars Arena.

Mål: Isaac Kiese Thelin 60′

IFK Varningar: Daniel Eid, Anton Eriksson, Arnór Traustason

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid (72′), Marco Lund (90+1′), Anton Eriksson, Jesper Tolinsson,  Yahya Kalley – Victor Lind – Kevin Höög Jansson (72′), Arnór Traustason –Carl Björk (65′),  Totte Nyman.

Ersättare: Wille Jakobsson, Marcus Baggessen (90+1′), Isak Sigurgeirsson (72′), Maic Sema, Fritiof Hellichius, Stephen Bolma, Jesper Ceesay (72′), Ari Skulason, Vito Hammershøy-Mistrati. (65′)