26 juni, 2023

Matchreferat efter Östgötaderbyt

IFK Norrköping tog emot Linköpings FC under måndagskvällen. En match som kunde gått åt bägge håll slutade oavgjort. “De gjorde det verkligen tillsammans med oss idag”, säger My Cato om kvällens inramning.

8124 personer på läktaren och en högljudd vit vägg tog emot IFK Norrköping på Platinumcars Arena ikväll. En mäktig inramning blev också en historisk sådan då det innebar ett nytt publikrekord för IFK Norrköping och dessutom den högsta publiksiffran i år i OBOS Damallsvenskan.

Så till matchen.

IFK Norrköping inledde piggt och hade i den första halvleken ett antal möjligheter att ta ledningen. Däribland hade Lisa Johansson ett skott som, efter att ha träffat ribban, landade på mållinjen där den efter ett par sekunders flipperspel rensades iväg.

Även Sofia Hjern fick sträcka ut innan dess att den första halvleken blåstes av till resultatet 0-0.

Den andra halvleken bjöd på chanser åt båda håll, men en där IFK Norrköping stod för de vassaste.

I den allra sista minuten av matchen blev det mycket dramatiskt. Linköping vinner en frispark och slår in bollen som nickas ner till ett friläge – där fanns Sofia Hjern som bjöd på en klassräddning. Situationen efter var det istället IFK som kunde avgjort. Irma Cajlakovic, Nicole Robertson, och Chelsie Dawber satte av i en kontring mot två Linköpingsbackar. Till sist var det Robertson som fick avsluta – men inte heller hon lyckades göra mål.

Östgötaderbyt slutade 0-0.

My Cato efter slutsignal…

Om matchen

• Vi står upp väldigt bra mot ett starkt Linköping, jag tycker att vi ligger väldigt kompakt i vårt försvarsspel och ändå kommer till många farliga målchanser. Det är synd att vi inte får in en boll. Samtidigt så hade matchen kunnat gå hur som helst så någonstans är jag är glad för en poäng.

Om inramningen

• Det är helt magiskt att gå ut här och spela framför alla våra supportrar och höra dem sjunga genom hela matchen. Det är så svårt att beskriva vad det betyder för oss där ute på planen. De gjorde det verkligen tillsammans med oss idag.

IFK Norrköping –  Linköpings FC 0-0: OBOS Damallsvenskan, omgång 15, Platinumcars Arena, 26/6.

Startelvan: Sofia Hjern – Irma Cajlakovic, Ebba Handfast, Shannon Woeller – Sabina Ravnell, Azumah Bugre(87′), Vilma Koivisto(65′), Lisa Johansson(65′) – My Cato, Wilma Leidhammar, Lovisa Gustafsson(65′)

Ersättare: Tyra Berggården, Jennie Egeriis(65′), Nicole Robertson(87′), Elsa Burvall(65′), Kristen Sakaki, Chelsie Dawber(65′), Viktoria Veber