IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 oktober, 2023

Matchreferat efter 1-1 mot Djurgården

IFK Norrköping tog ledningen men fick tillslut dela på poängen med Djurgården efter 1-1 på ett regnigt Stockholm Stadion.

Under uppvärmningen kommer regnet och väderleken sätter sin prägel på matchen. Det är en relativt stängd matchbild till en början. IFK startar något kvickare och har de första avsluten på mål samt två hörnor, utan att de blir mer än halvchanser. Djurgården växer in i matchen och får sina egna halvchanser men det är inget som Emma Lind i kassen har några problem med. Det första riktiga läget kommer när en av hemmaspelarna avlossar från distans, skottet är bra men går hårt i ribban ut till inspark. Sen öppnas matchen, Vilma Koivisto har en helt ren yta framför sig när Irma Cajlakovic slänger inkastet i djupet, Koivisto driver bollen framåt och väl i straffområdet viker hon in snabbt och avslutar i högra hörnet. Kamraterna går in i halvtidsvila med 1-0 ledning.

Djurgården kommer in starkare i öppningen av andra halvlek och Åsland får tidigt en chans att avsluta, skottet är tungt men Lind kan styra undan ut i plan igen. I hemmalagets försök att gå framåt blir de sårbarare bakåt. Koivisto vinner boll högt upp i plan och serverar Sabina Ravnell ett friläge men släpande försvarare kan bryta bollen innan avslutet kommer. Djurgården får press på IFK och får tillslut utdelning när Lova Lundin nickar in kvitteringen. IFK är låga i slutet av matchen men härdar ut och får med sig en poäng på bussen hem till Norrköping.

Irma Cajlakovic om förutsättningarna på ett dyngsurt naturgräs…

  • Först tänkte man lite hur vi ska spela, det tog mig en kvart ungefär att komma in i det och få känsla för bollen. Den var tung så det var svårt att få iväg de längre bollarna.

Om första halvlek…

  • Vi äger första halvlek och spelar bra, hittar forwards och kan spela tillbaka. Kanske kunde vända mer från mittfältet. Sen gör vi det vi sagt att vi ska göra med snabba inkast och får därmed målet efter en sådan situation.

Och vad som inte gick lika bra i andra halvlek…

  • Vi blev nog för låga, jag fattar tanken att ta ledningen i mål med fembackslinje men jag tycker vi får mer tryck när vi spelar fyrback och får en ytter istället.

Djurgådens IF – IFK Norrköping 1-1 (0-1): OBOS Damallsvenskan omgång 22, fredag 13/10 klockan 19.00, Stockholm Stadion

Mål: 1-0 Vilma Koivisto (39′), 1-1 Lova Lundin (79′)

Startelvan: Emma Lind – Irma Cajlakovic, Shannon Woeller, Ebba Handfast, Jennie Egeriis (91′) – My Cato, Vilma Koivisto (91′) – Chelsie Dawber (46′), Wilma Leidhammar, Sabina Ravnell (74′) – Lovisa Gustafsson (59′)

Ersättare: Sofia Hjern, Lisa Johansson(74′), Viktoria Veber, Azumah Bugre (91′), Elin Landström (91′), Svea Rehnberg (59′), Nicole Robertson (46′)

Annonser