IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 juni, 2022

Match mot Mjällby väntar – som kan bli Dagerståls sista

Filip Dagerståls lån till IFK Norrköping går ut den 30 juni – vilket innebär att bortamatchen mot Mjällby AIF kan bli hans sista match för säsongen med IFK Norrköping.

Beskedet från Fifa kom i början av veckan om att de utlånade spelarna från Ryssland får fortsätta pausa sina kontrakt i ett år till. Spelarna har dock också valmöjligheten att åka tillbaka till sina respektive klubbar i Ryssland. Detta betyder att framtiden är oviss för Dagerstål – men att han dock är säker på att han inte kommer åka tillbaka till Ryssland i dagsläget.

  • Jag vill absolut inte åka tillbaka. Nu kommer jag pausa mitt kontrakt och så tar vi det där ifrån. Det är ganska färskt fortfarande så det har inte hunnit landa. Nästa fredag skulle jag vara tillbaka i Ryssland. Men nu kom det här beskedet, vilket var skönt. Vi får ta det där ifrån, säger Dagerstål.

Men matchen mot Mjällby kan alltså vara din sista match för IFK Norrköping? 

  • Som det ser ut just nu kan det vara min sista match. För den här gången.

När behöver du ha tagit ett beslut? 

  • Jag vet inte. Det här är en så sjukt konstig situation för alla. Men man vill väl ha någonting klart snart. Du vill inte vänta allt för länge, säger Dagerstål och tystnar innan han fortsätter:
  • Fotbollsvärlden är speciell alltså. Man vet aldrig vad som händer. Vi får se.

25-åringen hymlar dock inte med att förhoppningen är att kunna åka ut på ett nytt utlandsäventyr – även om han trivs väldigt bra i IFK Norrköping.

  • Jag vet inte. Jag är väldigt tacksam mot IFK att vi kunde lösa den här möjlighet nu och att jag kommit in i det och fått spela mycket. Samtidigt har jag varit tydlig mot föreningen att jag testade på proffslivet utomlands i ett år och känner att jag inte riktigt är färdig. Jag trivs bra i IFK men det blev ett väldigt abrupt och konstigt slut i Ryssland och jag vill testa mina vingar lite. Sen hoppar jag inte på vad som helst då jag värdesätter det jag har här väldigt högt med den här miljön och den här föreningen. Det är inget man tar för givet.

Samtidigt väntar Dagerstål tillökning till familjen då flickvännen Angelica är gravid.

  • Min tjej är en jäkla härlig superwoman och bryr sig mindre än vad jag gör om den biten. Det spelar inte så stor roll för henne utan det får bli vad det blir. Hon är väldigt positiv. Det är skönt att man har henne med sig oavsett.

Men innan försvararen ska behöva grubbla vidare över framtiden väntar matchen mot Mjällby AIF på Strandvallen.

  • Vi har gått igenom deras spelsätt och det är ett välorganiserat lag. Vi kommer behöva ha våra saker på plats och tålamod för att bryta ner dem. Vi är också övertygade om att om vi kommer rätt på det så har vi nycklar för att såra dem, säger Dagerstål.

Och om det här är din sista match, hur vill du avsluta den?

  • Med en vinst såklart. Det är en match som vi ska vinna. Om vi får ordning på våra grejer så är vi ett bättre lag.
  • Alla till Strandvallen!

Mjällby AIF-IFK Norrköping: 26/6 klockan 15.00, Allsvenskan, Strandvallen, Discovery+.

Annonser