30 augusti, 2022

Mästare i Östgötacupen

IFK Norrköping vann ännu en Östgötacupen-titel när IK Sleipner slogs med 8-3. Selma Nyström spelade hela matchen och utvecklar hur man bedömer sin egna insats när ens lag är storfavoriter.

Derbymatch i finalen av Östgötacupen blev det när IK Sleipner välkomnade IFK Norrköping till Borgsmo IP på tisdagskvällen. Laget som spelar i division 3 hade tre innestående straffar så IFK kunde inte slappna av med detta i bakhuvudet. Matchen startades i dominant stil, något som höll i sig matchen igenom. Sleipner gjorde inte många försök att pressa IFK utan tillät dem att spela runt straffområdet. Thea Alvberger är först att näta när hon på ett slår in passningen från Molly Wiklander. Chanserna avlöste varandra för IFK med Nyströms ribbträff och sedan har Lovisa Gustafsson två bra chanser att även hon göra mål. Precis innan andra halvlek så kom dock 2-0, Clara Flenhagen nickar in en hörna slagen av Wiklander.

Sleipner väntar med straffarna först i andra halvlek efter att Molly petat in 3-0. Straffarna föll väl ut för hemmalaget som gör mål på samtliga och matchen står 3-3 lika med cirka 30 minuter kvar på klockan. Bara minuter senare så har IFK återtagit ledningen när Alvberger gör sitt andra mål för kvällen. Wiklander utökar till 5-3 bara minuten efteråt men sen kommer målet som ger Alvberger ett hattrick när målvakten inte lyckas styra undan bollen från målburen. Målskyttet avslutas med Emelie Johansson som får göra både 7-3 och 8-3 där hon vid bägge mål utnyttjar kalabalik i motståndarförsvaret.

Selma Nyström spelade hela matchen och snackade ner finalvinsten.

• Otroligt skönt att vinna, för det ska vi göra.

Hur utvärderar man sin insats i en match där skillnaden är så stor?

• Man minimerar sina misstag och att man tvingar upp tempot, det är vi som ska styra matchen och inte falla ner i deras tempo. Det är ganska svårt faktiskt men det är också något som vi har blivit bättre på det här året.

Hur utvärderar du då din insats idag?

• Lite skakigt i början men sen tycker jag ändå att jag tog tag i det så jag är nöjd.

IK Sleipner – IFK Norrköping 3-8 , Östgötacupen, 30/8, Borgsmos IP

Mål IFK: Alvberger 7′, Flenhagen 45′, Wiklander 54′, Alvberger 66′, Wiklander 67′, Alvberger 74′, Johansson 77′, 84′

Startelva IFK: Berggården – Jeppson, Flenhagen, Handfast 46′, Egeriis – Wiklander, Bugre, Nyström, Alvberger – Johansson, Lovisa Gustafsson 46′

Avbytare: Hjern, I. Cajlakovic 46′, Ravnell 46′, Cato, Zomers