IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 januari, 2023

Martin Sjögren ny assisterande tränare

IFK Norrköping välkomnar Martin Sjögren som assisterande tränare till herrlaget. ”Jag ser fram emot att få börja jobba och göra mitt absolut yttersta för att IFK Norrköping ska bli så bra som möjligt.”, säger Martin.

47-årige Martin Sjögren har en lång och framgångsrik tränarkarriär. Hans första uppdrag som tränare var i Östers IF mellan 2004-2006, och därefter anslöt han till LdB Malmö. Där ledde han laget till två SM-guld innan han lämnade för Linköpings FC, som han tog sitt tredje SM-guld med 2016.

2016 blev han förbundskapten för Norges landslag – ett uppdrag han hade fram till i somras.

  • Det har varit en period utan fotbollsarbete för min del, och det har varit bra för återhämtning, reflektion och tid med familjen – sådant man inte hinner med när man är mitt uppe i jobb. Jag är väldigt sugen på att få sätta igång och jobba med fotboll igen, och jag är superglad över att ha fått den här möjligheten, säger Martin.

Vad lockade med uppdraget som assisterande tränare i IFK Norrköping? 

  • Jag ville tillbaka till klubbfotbollen. Jag har fått en del erbjudanden från landslag men tackat nej – det är fantastiskt att jobba i den miljön, men det blir väldigt lite fotboll och man har spelarna under en begränsad tid. Jag har saknat det dagliga arbetet med att jobba i ett team och utveckla spelet och spelare, förklarar Martin.
  • IFK Norrköping är en anrik klubb med fin tradition. Det ska bli väldigt roligt att få komma till Norrköping, och det ska bli intressant att få jobba i allsvenskan.

För första gången på över sex år är Martin tillbaka med uppdrag i klubbfotbollen, och det blir hans första på herrsidan.

  • Jag är väldigt nöjd med att få jobba med elitfotboll, under nästan hela min karriär har jag varit på högsta nivån, och anledningen till att jag tränat damer är för att det var där jag började. Dam eller herr spelar mig ingen roll. Fotboll är fotboll, jag vill jobba med en driven spelartrupp och det ska bli kul att få jobba på högsta nivån i Sverige.

Martin kommer att påbörja sitt nya uppdrag på måndag.

  • Jag ser fram emot att få börja jobba och göra mitt absolut yttersta för att IFK Norrköping ska bli så bra som möjligt. Jag ser mycket fram emot säsongen.

Sportchef Tony Martinsson om Martin:

  • Martin har lång erfarenhet och han har nått framgångar med både klubb- och landslag. Han har jobbat med några av världens bästa spelare på damsidan och vi tror att han har mycket att bidra med till vår ledarstab.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Martin! 

 

Foto: Bildbyrån.

Annonser