IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 juli, 2022

Markovic inför IK Sirius hemma: “Trivs bäst som tia”

Äntligen är det dags för allsvensk fotboll på Platinumcars Arena igen och laget är taggade på att få träffa alla IFK-supportrar på hemmaplan. Eman Markovic hoppas på att få bjuda hemmapubliken på tre poäng. “Vi ska fokusera på att spela vårt spel, ta matchen på allvar och spela oss till tre poäng”, säger han.

Under genrepet mot Utsiken i Göteborg fick Eman Markovic testa på att spela lite längre ner i banan på det centrala mittfältet. Mot Mjällby var han tillbaka i anfallet – i rollen som tia – där han också trivs bäst.

  • Jag trivs bäst som tia och Norling tycker också att jag är som bäst där. Det är där jag tror att jag kommer få fortsätta spela, säger Markovic.

Varför gillar du den rollen bäst? 

  • Det är en position där det krävs ett bra defensivt jobb samtidigt som man ska gå offensivt. Jag känner att jag kommer mer och mer in i den rollen i laget och det blir bättre och bättre för varje match.

Efter sommaruppehållet har IFK Norrköping spelat en träningsmatch mot Utsikens BK (1-1) och en bortamatch mot Mjällby på Strandvallen (1-1). Nu vänder Markovic hem till Platinumcars Arena och känner också att kroppen och knoppen känns bra efter återstarten.

  • Vi har haft några bra träningsveckor och fått en tävlingsmatch i kroppen på det också. Så det känns bra, konstaterar han.

Det har också varit en vecka som gått som kännetecknats av värmebölja. Därför har ledarstaben tagit beslutet att köra enkelpass istället för dubbelpass i veckan.

  • Det har varit väldigt varmt och det tar lite mer på kroppen. Vi har tagit det lite lugnare nu den första varma veckan och så kanske vi går tillbaka till ordinarie tänk nästa vecka. Det handlar om att dricka mycket vatten och inte vara för mycket i solen.

Söndagens motståndare IK Sirius ligger en placering under IFK Norrköping med en poäng. I den jämna tabellen är det därmed en viktig match för de båda lagen.

  • Jag har aldrig mött dem men tror det är ett spelande lag. Vi ska fokusera på att spela vårt spel, ta matchen på allvar och spela oss till tre poäng, säger Markovic bestämt.

IFK Norrköping– IK Sirius : 3/7 klockan 17.30, Allsvenskan, Platinumcars Arena, Discovery+.

Annonser