IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 januari, 2021

Marco Lund klar för IFK Norrköping

IFK Norrköping har gjort klart med den danske mittbacken Marco Lund från och med den 1 juli 2021.
  • Jag vet att IFK Norrköping har haft ögonen på mig ett tag och det känns stort få komma till klubben. Det är en klubb som vill vara i toppen och jag har hört att fansen är fantastiska. Jag är väldigt glad över att det äntligen är klart och att jag ska få spela i IFK Norrköping, säger Marco Lund.

24-åringens kontrakt med Odense BK går ut den siste juni 2021 och därefter ansluter Marco Lund till IFK Norrköping på ett kontrakt som sträcker sig till slutet av 2024.

  • Med Marco Lund får vi erfarenhet, kvalitet och stabilitet över tid. Marco har trots sin unga ålder varit med länge och spelat på toppnivå i Danmark, och han kommer att kunna bidra direkt när han ansluter. Med Marco Lund, Linus Wahlqvist, Finnur Tómas Pálmason, Henrik Castegren och Oliver Stefánsson har vi en fin balans i försvarslinjen, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling.

Marco Lund har spelat över 100 matcher i danska Superligan: först med Esbjerg fB och sedan 2017 i Odense BK. Han har också flera U-landskamper på meritlistan.

  • Det är en spelare som jag har kollat på ganska många gånger i Danmark. Marco är i en bra ålder och han är snabb, bra med båda fötterna, har bra fysik och han har gått lite under radarn. Jag ser Rasmuspotential i honom, säger IFK Norrköpings chefsscout Stig Torbjörnsen.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Marco!

För telefonintervju med Rikard Norling: kontakta IFK Norrköpings media- och kommunikationsansvarige Erik Johansson: 0738 04 16 99.

Marco Lund finns tillgänglig för intervju när han lämnat Odense och anslutit till IFK Norrköping.

Annonser