IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 januari, 2021

Marco Lund klar för IFK Norrköping

IFK Norrköping har gjort klart med den danske mittbacken Marco Lund från och med den 1 juli 2021.
  • Jag vet att IFK Norrköping har haft ögonen på mig ett tag och det känns stort få komma till klubben. Det är en klubb som vill vara i toppen och jag har hört att fansen är fantastiska. Jag är väldigt glad över att det äntligen är klart och att jag ska få spela i IFK Norrköping, säger Marco Lund.

24-åringens kontrakt med Odense BK går ut den siste juni 2021 och därefter ansluter Marco Lund till IFK Norrköping på ett kontrakt som sträcker sig till slutet av 2024.

  • Med Marco Lund får vi erfarenhet, kvalitet och stabilitet över tid. Marco har trots sin unga ålder varit med länge och spelat på toppnivå i Danmark, och han kommer att kunna bidra direkt när han ansluter. Med Marco Lund, Linus Wahlqvist, Finnur Tómas Pálmason, Henrik Castegren och Oliver Stefánsson har vi en fin balans i försvarslinjen, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling.

Marco Lund har spelat över 100 matcher i danska Superligan: först med Esbjerg fB och sedan 2017 i Odense BK. Han har också flera U-landskamper på meritlistan.

  • Det är en spelare som jag har kollat på ganska många gånger i Danmark. Marco är i en bra ålder och han är snabb, bra med båda fötterna, har bra fysik och han har gått lite under radarn. Jag ser Rasmuspotential i honom, säger IFK Norrköpings chefsscout Stig Torbjörnsen.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Marco!

För telefonintervju med Rikard Norling: kontakta IFK Norrköpings media- och kommunikationsansvarige Erik Johansson: 0738 04 16 99.

Marco Lund finns tillgänglig för intervju när han lämnat Odense och anslutit till IFK Norrköping.

Detta evenemang är endast för Partners till IFK Norrköping.
Vill du bli partner kan du läsa mer om vad det innebär här eller ta kontakt med vår marknadsavdelning här