IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

10 september, 2022

Marco Lund: “Då tror jag att vi kan fortsätta vinna matcher”

Inför söndagens match i Malmö kollar vi läget med Marco Lund. Han berättar för oss om måndagens förlösande vinst, beslutet att stanna i Norrköping trots andra erbjudanden, och söndagens matchplan. “Ibland får man som man förtjänar”, säger Marco Lund om den senaste matchen.

Det blev alltså, äntligen, en första allsvensk vinst för Glen Riddersholms IFK Norrköping i måndags. Träningsveckan som sedan följt har präglats att ett nyfunnet självförtroende – inte minst för Marco Lund som på riktigt fått etablera sig i startelvan de senaste matcherna. Detta, efter en längre period utan regelbundet spel för försvararen.

  • Jag mår bra! Jag har jobbat hårt länge för att få den här chansen igen, och stannat kvar trots att det funnits lite andra erbjudanden. Men jag har velat stanna i Norrköping hela tiden för det är här jag vill vara, och jag har ändå haft tron på att någonting ska kunna hända. Nu får jag äntligen istället försöka bevisa att jag hör hemma i den här startelva, det känns fantastiskt, säger Marco Lund om förtroendet han fått.

Vad var det som “lossnade” i måndags? Var det Glen-effekten som syntes? 

  • Vi hade en bra energi i andra halvlek och lyckades få in ett tidigt mål. Därefter är det timingen tror jag som avgör, vi pressar högt och aggressivt och kan leva på det första målet – det var bra, säger Marco och fortsätter:
  • Men om det är Glen-effekten det kan jag inte svara på om det var, vi jobbar ju stenhårt varje dag. Det jobbet vi gör varje dag tror jag kommer tillbaka till oss, ibland får som man förtjänar, det tycker jag vi fick i måndags.

Nu ställs alltså IFK Norrköping mot Malmö FF på Eleda Stadion i nästa match. Malmö FF har, precis som IFK Norrköping, gått igenom ett tränarbyte under säsongen som förstås präglat deras resultat den senaste tiden. Marco förklarar att det är viktigt att inte underskatta Malmö FF – särskilt inte när man spelar emot dem på bortaplan.

  • Dem är alltid starka, visst dem har slitit lite den senaste tiden – men det har ju vi också. Det kommer bli svårt, speciellt på bortaplan. Vi brukar ha okej koll på dem på hemmaplan, men borta kommer det bli svårt och det är vi förberedda på.

Malmö FF har i veckan presenterat en ny tränare – hur påverkar det matchförberedelserna? 

  • Det är viktigt att fokusera på oss själva – så är det alltid. Det vi gör annorlunda är väll att vi kommer att titta på hur dem spelar i Europa-matchen här nu i veckan så att vi får lite koll på spelsätt och sådär. Men, som alltid, fokuserar vi främst på det jobbet vi gör här varje dag och ser till att ha tron på att det vi gör är bra och rätt, då tror jag att vi kan fortsätta vinna matcher, avslutar Marco Lund.

Malmö FF – IFK Norrköping; 11/9 klockan 17.30, Allsvenskan, Eleda Stadion, Discovery+.

Annonser