IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 november, 2019

Många spelare prisades under Stjärnkvällen

Under ledning av konferenciererna Henrik Johnsson och Mårten Jacobsson gick årets upplaga av IFK Norrköpings säsongsavslutande gala Stjärnkvällen av stapeln i lördags. 600 besökare kom till Teknikhallen där det bjöds på underhållning och delades ut en mängd fina priser.

Galan inleddes med att Anton Nessvi framförde sin Europa-version av Östgötasången som togs fram i samband med lanseringen av sommarens Europa-tröja.

Efter Anton var det ordförande Peter Hunt som äntrade scenen och hälsade välkomna och sammanfattade året.
Kvällens första pris delades ut av klubbdirektör Jens Magnusson och det var damlagets tränare Anna Eriksson som tog hem ”Årets eldsjäl”.

Kvällens största jubel kom efter Gudmundur Thorarinssons uppträdande på scenen. Han bjöd på fantastisk musik och passade även på att ”roasta” både spelare och ledare i laget.
Tack för showen Gudi!

I IFK Norrköpings damlag prisades Clara Flenhagen som årets försvarsspelare, My Cato som årets mittfältare, Alma Sjödahl som årets anfallare och Lovisa Gustafsson som årets skyttedrottning.

IFK Norrköpings supporterklubb delade traditionsenligt ut sitt pris till ”Årets hemmaspelare” och i år var det Filip Dagerstål som tog hem den utmärkelsen.

Patrik Jönsson som ungdomsansvarig i IFKs styrelse och akademichef Tony Martinsson prisade Göran Kvarfordt som ”Årets ungdomsledare”.

Sedan tidigare var det känt att Isak Pettersson tog hem Norrköpings Tidningarnas spårvagnspris och priset delades under kvällen ut av Mats Willner som även skickade en hälsning från Magnus ”Mankan” Nilsson.

Kvällen fortsatte med att Marcus Thapper bjöd på stand up och att herrlagets skyttekung Jordan Larsson skickade en videohälsning från Moskva.

IFK Norrköpings Svenska Fans-redaktion valde att prisa årets tre bästa spelare baserat på deras betygsättning av spelarna under säsongen. Tredje bäst var Isak Pettersson, tvåa Rasmus Lauritsen och på första plats Sead Haksabanovic.

Målkungen Janne Hellström delade ut pris för ”Årets mål”. Deltagarna på Stjärnkvällen fick fem alternativ och röstade med förkrossande marginal fram Alexander Franssons projektil från hemmamatchen mot AFC Eskilstuna.

En annan tradition är att spelare som nått 100, 200 eller 300 allsvenska matcher under säsongen uppmärksammas. I år var det Lars Krogh Gerson, Alexander Fransson och Filip Dagerstål som tilldelades blomster efter 100 matcher i den vita tröjan.

Det sista priset som delades ut för kvällen var det tyngsta. Titeln ”Folkets lirare” har såklart folket röstat fram själv och när två tusen röster var sammanställda så var det Isak Pettersson som för andra året i rad tog hem utmärkelsen. Priset delades ut av en annan lirare – nämligen Janne Svensson.

Med det avslutade Jens Gustafsson och Peter Hunt årets Stjärnkväll och med det är säsongen 2019 stängd och vi blickar framåt mot 2020!

Annonser