IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

9 oktober, 2019

Många IFK-spelare på landslagsuppdrag

Det är inte bara det svenska A-landslaget med Alexander Fransson som spelar viktiga landskamper under veckan. IFK Norrköping har sju spelare som är iväg på olika landslagsuppdrag.

Alexander Fransson
För andra gången under detta EM-kval är ”Alle” med i den svenska truppen. Spanien leder kvalgruppen 7 poäng före Sverige på andraplats och bakom jagar Rumänien och Norge. De två främsta lagen kvalificerar sig för EM och Sverige spelar borta mot Malta på lördag och hemma mot Spanien på tisdag.

Simon Skrabb
Simon och hans Finland jagar sitt första mästerskap någonsin. Efter 6 spelade matcher av 10 ligger man på en andraplats i sin kvalgrupp, sex poäng efter Italien men tre poäng före Armenien. Under denna samling möter man först Bosnien på bortaplan innan Armenien kommer på besök.

Sead Haksabanovic
Montenegro ligger just nu på en fjärdeplats i sin grupp bakom England, Tjeckien och Kosovo. Man ser ut att få det svårt att kvalificera sig för EM men Sead och hans landsmän spelar viktiga matcher mot Bulgarien och Kosovo denna samling.

Lars Krogh Gerson
Gerson och hans Luxemburg hamnade i på förhand en av de tuffaste kvalgrupperna. Luxemburg har spelat in fyra poäng (alla mot Litauen) men ligger efter Ukraina, Portugal och Serbien i tabellen. Nu möter man Portugal på bortaplan innan man reser till Danmark för en träningsmatch.

Pontus Almqvist
P20-landslaget med spelare födda 1999-00 reser till Marbella där det spelas en trenationsturnering med Sverige, Frankrike och Norge. Matcherna spelas 12 respektive 14 oktober.

Manasse Kusu
Det svenska P18-landslaget reser till Finland där man spelar en trenationsturnering mot Finland och Island. På fredag den 11 oktober klockan 17.30 spelas höjdpunkten sett med IFK-ögon då Manasse och Sverige ställs mot Isak Bergmann Johannessons Island.

Isak Bergmann Johannesson
Trots sina 16 år fyllda spelar Isak i samma trenationsturnering som Manasse. Island åker med sitt U19-landslag som alltså ställs mot Sveriges P18.

Vi önskar alla IFK-spelare ett stort lycka till i veckans landskamper!

Annonser